Primarul Emil Boc a declarat, miercuri, că se finalizează în 31 iulie lucrările de infrastructură din zona Parcului Central. De asemenea, din 2 august se va implementa banda dedicată pentru tramvai și autobuze pe Splaiul Independenței, între str. G. Coșbuc și Opera Maghiară.

”Astăzi am aprobat în comisia de circulație restructurarea circulației pentru asigurarea fluidității pentru transportul în comun. Venim cu o prioritizare pentru tramvai și autobuze pentru că pe o distanță de 800 de metri, de la G. Coșbuc și până la Opera Maghiară, unde vom avea bandă dedicată, la orele importante ale dimineții se stă cam 8 minute pe o distanță mai mică de jumătate de km între stații, așa că acea distanță poate fi parcursă mai rapid pe jos”, a spus primarul Emil Boc.

Pe str. Cardinal Iuliu Hossu va fi sens unic de circulație, vor fi 85 de locuri de parcare și 4 parcări pentru persoanele cu dizabilități. Aici va funcționa și un stand de taxi, la intrarea dinspre str. G. Coșbuc.

În noua formulă, strada va avea două benzi plus piste de biciclete, care n-au existat înainte.

Totodată se va renunța la sensul giratoriu de la intersecția cu str. Emil Isac.

Potrivit primarului Emil Boc, clujenii se pot obișnui mai bine cu aceste modificări pentru că în august nu este trafic intens.

coral