Invitat la o emisiune radio, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a spus, în ceea ce privește măsurile pentru evitarea răspândurii coronavirusului, că autoritățile locale respectă legea statului.

„Legile statului român nu se negociază, se plică cu strictețe la Cluj-Napoca. În privința evenimentelor publice, toate care presupun o participare mai mare de 1.000 de persoane au fost anulate. Evenimentele care sunt sub 1.000 de persoane vor rămâne să vadă dacă vor lua decizia să organizeze sau nu. Dacă vor lua decizia să meargă mai departe, vor trebui să obțină avizul Direcției de Sănătate publică. Acest lucru se aplică pentru toate manifestațiile din Cluj. Cei care au avut aprobare pentru luna martie au primit informare că pot desfășura activitatea dacă sunt sub 1.000 de persoane doar dacă au avizul de la DSP”, a spus Emil Boc.

De asemenea, primarul îi sfătuiește pe clujeni să fie mai stricți în ceea ce privește igiena lor personală și le recomandă clujenilor de vârsta a treia să evite primbările, ieșitul în spațiile publice dacă nu sunt necesare.  

Sursa: monitorulcj.ro

coral