Primarul Emil Boc l-a certat dur pe edilul Constanței, Decebal Făgădău, în direct la Digi24.

Boc a fost tranșant, a precizat de două ori că Făgădău vorbește prostii și chiar i s-a adresat ironic cu apelativul „băi fratele meu”, cerându-i să nu mai aștepte cu mâna întinsă să vină Guvernul pentru a face pregătirile pentru începerea școlii, scrie constantadeazi.ro.

Dialogul a survenit după ce primarul Boc a anunțat că a alocat 3 milioane de euro școlilor din Cluj pentru a se putea deschide anul școlar la 15 septembrie, în timp ce Făgădău a spus că este obligația Guvernului să cumpere echipamente în școli și că 1 octombrie este o dată mai indicată pentru începerea noului an școlar.

„Nu sunt de acord cu domnul Făgădău. Școala trebuie să înceapă pe 15 septembrie pentru că avem nevoie de educație, părinții au nevoie de predictibilitate, cadrele didactice au nevoie de predictibilitate. Degeaba amânăm încă două săptămâni pentru că nu facem decât ca la noi la români, câștigăm timp să mai amânăm niște lucruri. Aceste lucruri trebuie stabilite și respectate.

La toate examenele Cluj este pe primul loc. La examenul de capacitate, la Bacalaureat. Azi, Clujul a intrat în etapa finală într-o competiție onorabilă pentru Capitala Europeană a Inovării. Cum să spunem că la Cluj nu e posibilă inovarea  când vrem să fim capitala europeană a inovării și nu putem deschide anul școlar la 15 septembrie”, a declarat Emil Boc.

Mai mult, primarul Clujului i s-a adresat lui Făgădău pe un ton ironic cu expresia „bă fratele meu”, atunci când edilul Constanței a început să se plângă că nu poate deschide școlile pentru că nu îi dă Guvernul bani.

„Nu sunt de acord cu afirmația domnului primar Făgădău să așteptăm să ne dea Guvernul bani. Băi fratele meu, conducem orașe mari, nu așteptăm cu mâna întinsă. Ce facem acum, stăm să ne dea Guvernul bani ca să meargă copiii la școală. Nu trebuie să așteptăm în orașul nostru Guvernul să vină și să ne facă pregătirile pentru începerea școlii”, a mai spus Emil Boc.

coral