Primarul Emil Boc susține că în Cluj-Napoca, la nicio școală, nu se cer bani de la părinți pentru bunul mers al școlii. 

”În Cluj nu mai există contribuția părinților la școli. Cine știe de faza asta să sesizeze Inspectoratul Școlar, să îl demită pe director. AM asigurat toate cheltuielile materiale cerute și necesare. Clujul este pe primul loc în privința asigurărilor de bani”, a precizat primarul Emil Boc.

Acesta a cerut și demiterea directorilor care nu deschid curțile școlilor.

”Avem o hotărâre de consiliu local, din 2009, care spune că se aprobă accesul liber al elevilor în incinta unităților de învățământ de pe raza municipiului, după următorul program: aprilie – octombrie până la ora 20.00. În perioada noiembrie – martie, până la ora 18.00.

Articolul următor spune că se aplică și în zilele de sâmbătă și duminică, și în vacanțele școlare. Am avut o discuție cu doamna inspector general Marc, pentru că sistemul nostru educațional așa este croit, noi suntem cu banii pentru infrastructura educațională, iar decizia este în altă parte. Mă bucur că avem o colaborare bună cu Inspectoratul.

Am convenit că Inspectoratul școlar la evaluarea directorilor care va avea loc în lunile august – septembrie să țină cont de respectarea acestei hotărâri de consiliu local. Directorii care nu respectă hotărârea să fie demiși, potrivit legii, în urma evaluării directorilor de școală”, a spus primarul Emil Boc.

CITEȘTE ȘI:

Boc AVERTIZEAZĂ directorii: „Dacă permit accesul elevilor în curțile școlii în afara orelor vor fi demiși”

coral