Numărul cazurilor noi de COVID-19 a scăzut în ultimele zile la Cluj, dar asta nu înseamnă că suntem în afara oricărui pericol. Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca îi îndeamnă pe clujeni să respecte în continuare măsurile de protecție pentru ca orașul să nu intre în carantină. Carantina, mai spune edilul, ar aduce probleme în sectorul economic, s-ar pierde locuri de muncă.

„Capacitatea spitalelor se apromie de maxim, rezistența medicilor este încordată și dusă spre capacitatea maximală, sistemul sanitar are o presiune uriașă pe el, de aceea nu trebuie să ne relaxăm nicio secundă! Am reușit să ținem orașul în afara carantinei și nu a fost ușor să facem acest lucru pentru că ne intereresează să păstrăm sănătatea clujenilor în primul rând, iar în al doilea rând trebuie să avem grijă la situația economică și la locurile de muncă. Fiindcă nu vrem să trecem dintr-o criză în alta.

O carantină duce inevitabil la pierderea locurilor de muncă și s-au pierdut locurile de muncă în primul rând de către cei care sunt mai nevoiași și mai vulnerabili în vremurile acestea. De aceea trebuie să dăm dovadă de solidaritate și de altruism păstrând regulile”, a spus Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca.

CITEȘTE ȘI:

De ce nu intră Cluj-Napoca în carantină? Explicația primarului Emil Boc

coral