Emil Boc a fost vaccinat împotriva COVID-19 cu AstraZeneca, din lotul ABV2856 „cu probleme”. Deși, vaccinarea cu AstraZeneca a fost suspendată în mai multe țări din motive de precauție, edilul intenționează să își facă și rapelul cu același vaccin.

În România, peste 77.000 de oameni s-au vaccinat pentru prima oară cu o doză de vaccin din lotul problematic, ABV2856. În mai multe țări s-a suspendat vaccinarea cu AstraZeneca din cauza suspiciunii că ar avea legătură cu câteva decese.

Și la noi în țară s-au suspendat dozele rămase din lotul ABV2856, fiind vorba de 4.200 doze de vaccin.

Printre persoanele vaccinate se numără și Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, ce susține că vrea să „meargă mai departe”, să își facă rapelul cu vaccinul AstraZeneca, în ciuda celor întâmplate în ultimul timp.

Edilul a mărturisit la Digi24 că, de la o lună de la vaccinare, nu a resimțit nici o reacție adversă neobișnuită, ci doar cele „înscrise în prospect”. Rapelul primarului va avea loc pe data de 9 aprilie.

„Sunt unul din cei 10.000 de clujeni care s-au vaccinat cu AstraZeneca din acest lot, în data de 15 februarie. Nu am avut nimic special în afara celor care au fost înscrise în prospect. Mi-am amintit de vaccinurile din copilărie, adică ușoare dureri musculare, o stare de pre-febrilitate, durere la locul unde s-a administrat vaccinul, nimic care să spună că este în afara regulilor jocului. Îmi aminteam că mama, în copilărie, îmi spunea după ce îmi făceam vaccinul: Du-te și ia un piramidon și-ți trece! La fel și acum s-a întâmplat. A trecut aproape o lună de atunci și starea de sănătate nu mi-a dat niciun indiciu că ar fi ceva problematic sau o altă afecțiune să fie declanșată, astfel că eu intenționez și în 9 aprilie, când va fi rapelul, să merg mai departe, evident, dacă nu vor apărea date noi de la Uniunea Europeană”, a declarat la Digi24, Emil Boc.

coral