Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a vizitat Centrul social de urgenta cu scopul de a se asigura, in contextul anotimpului de iarna, de existenta conditiilor decente de viata pentru cei care locuiesc temporar in Centru.

Edilul a concluzionat că Centrul social de urgenta asigura conditii bune de locuire, igiena si hrana.

Hrana la Centrul Social de Urgentă este asigurata de catre Primarie si de catre urmatoarele structuri/asociatii de caritate:
– Biserica Ortodoxă ”Buna Vestire” – Iris, preot Ambrosie Boca;
– Biserica ”Sfânta Treime” str. Bisericii Ortodoxe, preot Cristian Baciu;
– Asociația Misionarii lui Padre Pio, str. Anatole France, nr. 39, Cluj-Napoca;
– Asociația ”O masa caldă”;
– Asociația Sfântul Acoperământ al Maicii Domnului în cadrul Programului ”Masa săracilor în Cluj-Napoca și Florești”.

Edilul a discutat cu cei cazati in Centru despre posibilitatea de a beneficia de sprijin financiar pentru plata unei chirii. Se va acorda sprijin pentru pregatirea dosarului de eligibilitate. Primaria acorda o subventie de pana la 1.300 ron la plata chiriei pentru persoanele cu venituri mici (sub 900 ron pe membru de familie sau 1.500 ron persoane singure).

Boc le multumeste public tuturor asociatiilor de profil pentru sprijin si implicare si celor de la Directia de Aistenta Sociala.

Asa cum primarul a spus de foarte multe ori, “ceea ce inseamna putin pentru unii, poate insemna foarte mult pentru altii”! Sprijinul si solidaritatea sunt esentiale pentru a-i sprijini pe cei care, temporar, au nevoie de atentia noastra. Administratiile locale, oricat de performante ar fi ele, nu pot sa rezolve singure toate problemele sociale din cadrul comunitatii. Prin solidaritatea noastra putem face Clujul mai puternic si coeziv.

Primaria detine 160 de locuri in centrele sociale si de urgenta.

Obiectivul este ca toti cei care au o situatie sociala dificila sa nu ramana fara adapost. Primarul Emil Boc se va implica in continuare, impreuna cu societatea civila, pentru a oferi conditii de locuire, hrana si igiena pentru toti cei care sunt fara adapost.

coral