Primarul Emil Boc a spus că și el a renunțat la contractul cu Regia de Termoficare, și și-a montat centrală termică.

”Nu mie mi s-a pus pata pe centralele de apartament. Mă uit la ce fac ceilalți și știu în ce direcție merge lumea. Și eu am centrală de apartament acasă. Să fiu bine înțeles. Nu sunt altfel decât ceilalți clujeni. La mine în apartament am și eu centrală de apartament. Mă uit întotdeauna în ce direcție merge lumea. Rolul unui primar este să se uite în viitor, puțin, să aibă viziune. 

De fiecare dată ascult specialiștii și mă uit la cei mai avansați ca mine. Și ideea metroului, nu a fost o ambiție de-a mea. Am analizat toate opțiunile”, a spus Emil Boc, la Napoca FM. 

Primarul Emil Boc a spus că pe viitor, blocurile noi vor fi obligate să monteze centrală termică pe tot blocul, și să nu mai fie permise centralele individuale, arată stiridecluj.ro

De asemenea, clujenii vor fi atrași înapoi la Regia de Termoficare Cluj.

Primarul Emil Boc locuiește în Zorilor și poate oricând să revină la Regia de Termoficare ca client, dar, deocamdata, nu a spus că va oferi un exemplu și ca ar vrea sa renunțe la centrala termică de apartament. 

Primăria Cluj-Napoca acordă subvenții de 90% – 100% pentru încălzire. Boc: Facem cu toții economii. Și eu fac asta!

Primarul vrea ca oamenii să revină la Regia de Termoficare

”Toate blocurle noi vor avea două alternative: fie se conectează la sistemul de termoficare, fie își fac centrale proprii. ”Un bloc cu șase apartamente să aibă o singură centrală, nu șase, cu tendință de eliminare și a centralelor și conectare la sistemul de termoficare, pe măsură ce sistemul de termoficare se extinde. Obiectivul Regiei de Termoficare este să îi readucă pe cei care au plecat și să se extindă în marile zone de dezvoltare ale Clujului. 

Toate proiectele pe care Primăria le va gestiona vor fi conectate la sistemul de termoficare. Dacă ne gândim la Sopor, acolo Regia va face investiții, pentru ca acel cartier să fie conectat la sistemul de termoficare. În cele private nu ne putem implica, dar nimeni nu se va mai putea dezvolta haotic, din perspectiva aceasta a noxelor. Fie vor fi conectate la sistemul de termoficare, fie vor avea centrală pe bloc, nu pe fiecare apartament în parte”, a mai spus Emil Boc, la ședința Consiliului Local din 1 noiembrie. coral