Ediul Emil Boc anunță că dorește achiziționarea de către Primărie a Hotelului Continental cu price preț, chiar dacă anteior refuzase cumpărare pe motiv că ar fi prea scump. 

“Noi, la Cluj, am luat câteva decizii strategice, precum Hotelul Continental. Am spus că îl vom cumpăra dacă se scoate la vânzare, indiferent cât va costa, pentru că este o clădire fundamentală a orașului. Dacă va apărea problema vânzării, ne vom exercita dreptul de preempțiune. Evident, la nivelul autorităților naționale, ar trebui să existe preocupări și din partea ministerelor de resort, astfel încât obiective strategice, importante, să fie păstrate în patrimoniul statului român. Adică fiecare pe palierul lor de competență să își facă datoria”, a spus Emil Boc la emisiunea online ZIUA LIVE. 

Culmea, în 2014, Boc refuza să cumpere hotelul care a fost luat de afaceristul Ioan Bene

Primarul Emil Boc le-a recomandat consilierilor locali să voteze împotriva exercitării dreptului de preempțiune pentru cumpărarea hotelului Continental, din cauza prețului exorbitant.

”Nu cred că această clădire costă 5,5 milioane de euro. Nu cred că ne putem permite să ne aruncăm așa și să scoatem din buzunarul public suma de 5,5 milioane de euro. Propun Consiliului Local să voteze împotriva exercitării dreptului de preempțiune”, a declarat Emil Boc, în urmă cu 8 ani

Primarul le-a mai spus consilierilor locali, în ședința de joi, 14 februarie, că situația juridică a hotelului Continental s-a lămurit, iar imobilul poate fi cumpărat, dar că prețul prea mare este o problemă.

Consilierul local PDL, Radu Moisin, a declarat că acum imobilul valorează maxim 1,5 milioane de euro și a susținut propunerea primarului Emil Boc, arată stiridecluj.ro

Consilierii locali au votat împotriva cumpărării clădirii, prin uzarea dreptului de preempțiune. ”Vom aștepta să vedem următoarele licitații. Nu credem că cineva va achita suma de 5,5 milioane de euro. Când prețul va scădea, Consiliul Local va putea uza de dreptul de preempțiune, adică prioritate în cumpărare”, a spus, în 2014, Radu Moisin, care s-a înșelat.

Consilierii locali au fost de acord cu această propunere, astfel că hotelul Continental a putut fi scos la licitație de proprietar, fără ca Primăria Cluj-Napoca să uzeze de dreptul prioritar de cumpărare.

Bene spune că a primit chiar și 25 de milioane de euro pe hotel

Emil Boc și camarila PNL Cluj s-au înșelat amarnic în 2014, când puteau cumpăra hotelul cu 5 milioane de euro. Proprietarul actual, Ioan Bene, spune că a primit 25 de milioane de euro de la companii din Ungaria, dar nu l-a vândut.

Ungurii sunt interesați de orice clădire din centrul Clujului. Recent au cumpărat Hotelul Melody, dar ei ami dețin foarte multe clădiri în centru. coral