Tragerea la sorti a turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 va fi organizata la Bucuresti.

Anuntul a fost facut vineri la prezentare trofeului EURO 2020 pe National Arena din Bucuresti.

"Sunt aici ca sa prezint trofeul Henri Delaunay si sa anunt ca pe acest stadion vor avea loc patru meciuri de la turneul final. De asemenea, am un anunt: la 30 noiembrie 2019, Bucuresti va gazdui tragerea la sorti a fazei finale a Campionatului European. Va felicit pentru organizarea acestui eveniment", a anuntat fostul international francez Christian Karembeu, potrivit News.ro.

Presedintele Federatiei Romane de Fotbal, Razvan Burleanu, s-a declarat extrem de bucuros de aceasta decizie luata de UEFA: "Am intrat in posesia informatiei chiar de ieri, bucuria a fost uriasa. Este cel mai important eveniment nonsportiv din cadrul Euro-2020. Este o bucurie enorma, acest lucru vine ca o recunoastere a fotbalului romanesc si a tarii noastre. Cred ca vom avea inteligenta si capacitatea ca sa utilizam acest eveniment colosal astfel incat sa promovam Romania nu doar la nivel regional, ci chiar international".

Tragerea la sorti a grupelor si meciurilor din fazele finale ale turneului final al Campionatului European de fotbal din 2020 va avea loc la 30 noiembrie 2019, la Romexpo.

Bucurestiul este unul dintre cele 12 orase care vor gazdui EURO 2020, programat in perioada 12 iunie – 12 iulie 2020.

Pe National Arena se vor disputa trei meciuri din faza grupelor si unul din optimile de finala.

Trofeul Henri Delaunay, ce va fi decernat castigatoarei turneului final UEFA EURO 2020, va fi expus la Arena Nationala din Bucuresti vineri, 15 martie 2019, incepand cu ora 13:00. Accesul publicului este liber, fanii fotbalului avand posibilitatea sa se fotografieze alaturi de cupa originala, din argint masiv.

coral