Sâmbătă 25 și duminică 26 iulie va avea loc examenul de admitere la UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca. Intituţia s-a pregătit cu măsuri epidemiologice speciale, respectând întrutotul indicațiile autorităților, astfel încât să asigure candidaților condiții de examen sigure.

A fost publicată lista cu repartizarea pe săli la examenul de Admitere 2020 la UMF "Iuliu Hațieganu" din Cluj-Napoca. Candidaţilor li s-au pus la dispoziţie hărţi care să îi ajute să se orienteze cât mai uşor spre sălile de examen, precum şi schiţe ale acestora pentru o identificare rapidă a locului.

Intrarea în sală se va face începând cu ora 10:00 sau 10:30, în funcţie de sală. Concursul începe la ora 11:00. Recomandarea universităţii este ca participanţii la examen să vină neînsoţiţi şi fără să aibă asupra lor aparate electronice.

Universitatea clujeană dă asigurări că a depus toate eforturile pentru ca examenul de admitere 2020 să se desfăşoare în condiţii optime de siguranţă sanitară pentru toţi cei implicaţi în acest proces.

"Pentru a asigura desfăşurarea în siguranţă a concursului de admitere, facem câteva precizări importante.

La intrarea în spațiile universității:
✅ se realizează triajul epidemiologic în conformitate cu prevederile legale în vigoare;
✅ conform legii, persoanele cu temperatură mai mare de 37,3oC (cu reverificare după 2-5 min.) nu pot intra în spațiile universității;
✅ vă rugăm să vă dezinfectați mâinile folosind dispozitivele puse la dispoziție.

În spațiile universității:
✅ este obligatorie purtarea măștii de protecție care să acopere nasul și gura în spațiile universității;
✅ vă rugăm să mențineţi o distanță de minimum 1,5m față de alte persoane în toate zonele publice;
✅ deplasați-vă strict acolo unde aveți o problemă de rezolvat, prezenţa dvs. în alte spaţii ale clădirii poate crea disfuncţionalităţi.

În sala de examen:
✅ vă rugăm să vă deplasați spre sala de examen urmând circuitul de deplasare şi marcajele afișate;
✅ vă rugăm să vă așezați în locul special amenajat, la indicația cadrului didactic;
✅ vă rugăm să nu vă plimbați prin sala de examen și să păstrați distanța de 1,5 m față de alte persoane;
✅ la finalizarea examenului, după predarea subiectelor, aveți obligația să părăsiți clădirea, urmând circuitul de ieșire şi marcajele afișate.

Candidaţii trebuie să aducă cu ei la examen:
☑️ cartea de identitate sau paşaportul în termen de valabilitate
☑️ un pix
☑️ declaraţia pe proprie răspundere pentru prevenirea și combaterea infecțiilor cu coronavirus (completată, semnată și datată).

La intrarea în sală fiecare candidat va primi legitimația de concurs, iar în sală va primi: o grilă de concurs, 4 ciorne (cu dreptul de a suplimenta cu încă 2), o cariocă neagră şi un calculator (pentru proba de chimie).

Este interzisă folosirea minicalculatoarelor personale, a riglelor sau a altor mijloace de calcul. De asemenea, toate aparatele electronice (telefoane, agende electronice, minicalculatoare, PDA, Smartwatch etc.) se vor depune la comisie, urmând a fi recuperate ulterior.

Candidaţii mai poţi aduce un recipient cu cafea/apă; ciocolată, sandwich (în ambalaje transparente), în cantităţi rezonabile", a precizat decanul UMF Iuliu Hațieganu Cluj-Napoca, Anca Buzoianu pe pagina sa de Facebook.  coral