Două cazuri, trase la indigo, sosite la I.M.L.Cluj şi petrecute la Gherla şi Dej-Triaj! În primul, un tânăr constructor, care bea pe o terasă din Gherla, s-a trezit cu buza ruptă şi alte leziuni, după ce a fost atacat de un „bombardier” – doar spre amuzamentul acestuia! În al doilea caz, din acelaşi motiv, un minor din Dej-Triaj – care dormea, ameţit de băutură, cu capul pe o masă – a fost batjocorit de altul, primind însă, mai târziu, un supliment  care l-a lăsat şi fără dinţi: „bombardierul” a intrat la el în casă, bătându-l încă o dată!

Victima din Gherla: „Se uita mereu urât la mine şi la nevastă-mea!”

Florin este un gherlean în vârstă de 31 de ani, tatăl unui băiat de câţiva anişori, care face naveta zilnic la Cluj-Napoca, unde lucrează în  construcţii.

Îmbrăcat într-o salopetă, vineri, 12martie, acesta îmi mărturiseşte, la I.M.L.Cluj, că s-a învoit de la muncă, pentru câteva ore, deoarece trebuie să-şi scoată certificat medico-legal. Are buza ruptă şi-şi palpează, în răstimpuri, cucuiul pe care-l deţine pe scăfârlie, de o mărime considerabilă.

Apoi începe să povestească întâmplarea care l-a determinat să apeleze la serviciile instituţiei  medicale clujene:

„Aseară, pe la ora 19.30, mă aflam la terasa unui bar din Gherla şi beam şi eu o bere. Apoi a apărut unu` Dacian, un individ cu ceva închisoare, făcută în străinătate, care de mult timp se uită urât la mine şi la nevastă-mea… Era teribil de nervos şi de data asta, iar când m-a văzut a început să mă injure.

Atâta l-am întrebat: “Ce-ai cu mine?” La care, instantaneu, mi-a ars o palmă, grea, peste gură, rupându-mi buza – şi apoi a urmat un pumn în cap.

Am leşinat, iar când m-am trezit am sunat la 112, după poliţie. Aceasta a venit  la faţa locului, însă individul fugise, în timp ce eu zăceam, la pământ. Iar poliţiştii m-au îndrumat încoace, ca să-mi scot certificat medico-legal şi să pot întocmi plângere pe numele făptaşului”.

Curând, tânărul este poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce, la scurt timp, cu un certificat în care legiştii i-au recomandat trei zile de îngrijiri medicale.

Apoi, înainte de plecare, Florin adaugă: „Nu pot accepta ca genul acesta de indivizi să-şi facă legea singuri şi să creadă că toată lumea trebuie să li se supună, doar pentru că au făcut diverse fapte dincolo. M-am interesat şi am aflat că mai sunt cazuri de oameni bătuţi de către el, aşa că eu îl consider pericol public şi voi face tot ce pot ca individul acesta să-şi capete pedeapsa pentru ce mi-a făcut mie!”

Alex, victima din Dej-Triaj: „M-a lăsat, din distracţie, fără dinţi!”

La câteva minute după plecarea lui Florin, tânărul din Gherla, la I.M.L. şi-au făcut apariţia două persoane de etnie rromă: o mamă, însoţită de fiul ei, Alex, în vârstă de 17 ani, ambii din Dej-Triaj. Aflu, coincidenţă, că şi minorul din Dej-Triaj a încasat o bătaie – însă mult mai serioasă decât predecesorul său – care l-a văduvit de câţiva dinţi din gură, de la un „bombardier” celebru din cartier, „Gajeu”.

Şi, culmea, tot din amuzament, pentru că „bombardierul” se plictisea teribil în pandemie.

Explică, disperată, femeia: „Totul s-a întâmplat la sfârşitul lui februarie, însă n-am avut bani ca să venim la Cluj. Abia ieri ne-a sosit alocaţia, aşa că numai acuma ne-am luat inima în dinţi să venim şi noi la I.M.L.”

Îl rog, apoi, pe tânăr, să-mi relateze incidentul, iar acesta se execută, cu promptitudine:

„Am tot băut cu fratele meu şi un prieten, nişte pahare de bere, la barăcile romilor, iar apoi am adormit, obosit de băutură… Şi, pe când dormeam mai bine, a apărut acest „Gajeu”, care s-a gândit să se distreze pe seama mea şi mi-a ars nişte „capace”, vezi Doamne, ca să mă trezească din somn.

Atunci, am sărit, brusc, în picioare, m-am speriat şi, din reflex, l-am lovit şi eu. După aceea am mers acasă şi m-am culcat din nou. Însă, pe când dormeam mai bine m-am trezit cu el şi cu cumnatul lui, peste mine, după ce ne violaseră domiciliul”.

Intervine în discuţie, intrigată la culme, şi mama băiatului:  „Chiar sub ochii mei l-au bătut, amândoi: atât de tare încât i-au scos câţiva dinţi din gură şi i-au băgat gingia înspre interior. Iar eu. am fost nevoită să chem salvarea, ca să-l transporte pe copil la Spitalul Municipal din Dej. Îl loviseră cu pumnii şi picioarele, peste tot, ca pe un animal – şi am avut noroc mare cu o vecină, că a chemat poliţia, iar la scurt timp au apărut mascaţii…  Între timp, cum mă aşteptam, „Gajeu” a dispărut de acasă şi ieri am aflat că a fugit deja din ţară, în Italia!”

Curând, îşi face apariţia şi medicul de gardă, care-i solicită lui Alex completarea unui formular, pe baza cărţii de identitate. Însă, drept răspuns, aceasta dă din umeri şi mărturiseşte că nu deţine decât certificat de naştere, nu însă şi buletin. Cu tot regretul, medicul îi recomandă să-şi facă, de urgenţă, actele necesare. Totuşi,  îl pofteşte în cabinet, unde îl consultă, minute în şir.

Apoi – conform mărturiei victimei, după ieşire – a trecut cele constatate într-un registru, urmând ca în momentul în care aceasta va prezenta cartea de identitate, să-i elibereze şi certificatul medico-legal. Atât de necesar pentru aducerea în justiţie a „bombardierului” „Gajeu”.

 

  coral