Vineri seara, după ora 22, în localitatea clujeană Apahida a avut loc o bătaie între treizeci de persoane, care s-a lăsat cu capete sparte și mâini tăiate de sabie. Mai multe persoane au atacat patru tineri.

Trei dintre ei s-au prezentat la IML Cluj, al patrulea fiind internat la spital, în stare gravă, după ce un bărbat i-a tăiat mâna cu o sabie. Minorii erau însoțiți de mamele lor și de o polițistă.

Vineri seara, patru tineri, Bogdan, Paul (17 ani), David (18) și Alex 21, toți trei din localitatea Jucu de Mijloc au coborât în stația autobuzului M41 din Apahida și au luat-o pe jos, înspre casă. Brusc, o mașină în care se aflau cinci adolescenți și un adult, a frânat brusc lângă ei.

Adultul, care era tatăl unuia dintre adolescenții din mașină a strigat către tinerii de pe marginea drumului:

„Bă, vă dați mari? Hai, bateți-vă!”. Apoi, i-a asmutit pe tinerii care îl însoțeau să îi ia la bătaie pe cei patru prieteni.  

„Ne-am bătut cu ei, eu și cu David. Bogdan luase o bâtă în cap și fusese pus în genunchi, să își ceară scuze. I-am bătut pe toți”, a povestit Paul pentru BZC.

Unul dintre adolescenții care au sărit la bătaie și-a sunat tatăl, care a venit însoțit de un grup de 15-20 de persoane, înarmate până în dinți.

„A venit împreună cu 15-20 de apahideni care aveau bâte și bastoane telescopice, iar unul dintre ei avea o sabie. Am bătut vreo 10 dintre ei, chiar dacă mie între timp mi-au rupt umărul. David are capul lovit. Bogdan a primit un par în cap și are și mâna dislocată, iar cel mai grav e Alex, care acum e în spital cu o mână ruptă și cealaltă secționată de sabie. I-a fost secționat bicepsul stâng. De menționat că totul a fost o bătaie în trei reprize, ca în filmele cu proști. Ei au fugit după noi, ne-au fugărit și ne-au bătut.

La un moment dat, tatăl dintre băieți a vrut să îl taie pe Alex direct în cap și atunci și-a băgat mâna. A căzut și au început să îl bată cu bastonul telescopic. Au ajuns toți la salvare, dar sunt și 10 răniți dintre rândul celorlalți”, a mărturisit Paul, una dintre victime.

Mamele celor doi minori, care i-au însoțit la IML sunt șocate de cele întâmplate.

 „Nu pot accepta să se întâmple așa ceva, copilul meu să fie lovit la drumul mare. Și de aceea nu ne vom lăsa până nu se va face dreptate”, a spus una dintre ele.

  coral