Incident violent, ieri seară, în faţa secţiei de votare din comuna clujeană Tritenii de Jos! Aflat la rând, la votare, un sătean i-a adresat cuvinte grele unei femei, crezând că aceasta intenţionează să intre înaintea lui la urne. A intervenit fiul femeii, care i-a reproşat acestuia limbajul grosolan – la care, înfuriat la culme, săteanul de 45 de ani i-a ars un pumn în gură fiului femeii, rupându-i, instantaneu un dinte! Agresorul a fost rapid reţinut şi dus la secţia de poliţie, unde a dat o declaraţie – după care a fost adus înapoi la secţia de votare, ca să-şi exercite şi el dreptul cetăţenesc!

Victima, un bărbat în vârstă de 38 de ani aşteaptă, răbdătoare, luni – la prima oră a dimineţii – ca să fie consultată de legiştii de la I.M.L.Cluj. Omul îmi mărturiseşte că incidentul care l-a adus la instituţia medicală clujeană s-a petrecut seara trecută, la intrarea în secţia de votare din comuna Tritenii de Jos, în timp ce se afla, cu familia, la votare. Povesteşte acesta, după ce-mi arată dintele ce-i “plecase” din gură cu prilejul disputei: “Eu muncesc şi locuiesc în Cluj-Napoca, dar adresa de pe cartea de identitate mi-e pe cea a părinţilor din Tritenii de Jos.

Ieri seară, după ora 20.00, stăteam la coadă la votare şi numa-l aud pe un consătean – mai în vârstă cu ceva decât mine – că vorbeşte urât cu mama. Aceasta tocmai înaintase puţin, fără să aibă de gând să intre în faţa lui. Dorea numai să i se adreseze surorii mele, care venise mai devreme decât noi şi se afla chiar în faţa individului. Iar protestul meu la adresa purtării sale grosolane l-a înfuriat atât de mult, încât – fără să-mi zică ceva – mi-a ars un pumn în gură, rupându-mi un dinte. Bineînţeles, poliţiştii, aflaţi lângă noi l-au săltat imediat şi l-au dus la secţie, unde l-au pus să dea o declaraţie. Apoi tot ei l-au adus înapoi, tocmai la timp ca să poată şi el să voteze”.  Bărbatul este invitat în cabinet şi se întoarce, după circa zece minute, cu un certificat în care  medicii i-au recomandat o săptămână de îngrijiri.

Şi, împăturindu-şi cu grijă hârtie, înainte de a pleca, bărbatul îşi încheie astfel mărturisirea: “Mi-am angajat deja un avocat ca să-l voi trag la răspundere pe acest consătean al meu, pe lângă faptul că-i fac plângere penală la poliţie! Trebuie să înveţe cumva că nu trăim în junglă şi că aşa ceva nu este permis să se întâmple într-un sat în care toţi oameni se cunosc între ei – şi ar trebui să se înţeleagă ca fraţii!”

Sorin Grecu 

coral