Un clujean a avut parte, în noaptea de joi spre vineri a săptămânii trecute, de o păţanie ieşită din comun: după ce a ameninţat, în miez de noapte, cu poliţia, nişte vecini care făceau gălăgie, doi din rândul acestora au năvălit la om în casă, iar un tânăr de 18 ani l-a înţepat pe bărbat cu un cuţit, în abdomen. Şi, culmea, când a venit cu adevărat poliţia, aceasta nu a vrut să stea de vorbă cu victima, trimiţând-o în casă şi discutând doar cu agresorii. Acum bărbatul s-a prezentat la I.M.L. Cluj, fiind decis să-şi facă dreptate în Justiţie!

Dl. Emil, un bărbat în vârstă de 55 de ani, domiciliat pe strada Traian din Cluj-Napoca – aceeaşi unde se află şi sediul Inspectoratului Judeţean de Poliţie – povesteşte, posac, faptul că în noaptea de joi spre vineri a săptămânii trecute, s-a trezit brusc din somn, deranjat de vacarmul pe care-l făceau vecinii săi de curte, aflaţi în toiul unei certe în familie.

“Băuseră mai mult ca de obicei şi se certau violent, făcând gălăgie mare. Le-am tot strigat să facă linişte – fiindcă îmi doarme fata mea de 12 ani – şi dorim şi noi să ne odihnim, soţia fiindu-mi plecată la serviciu, în tură de noapte. I-am ameninţat cu poliţia, iar acest lucru i-a înfuriat pe aceştia peste măsură. Câţiva dintre ei au venit la uşa mea şi au început să dea în ea cu pumnii şi picioarele.

Neînchipuindu-mi ce va urma, am deschis şi am scos capul pe hol, aprinzând şi lumina. În secunda următoare unul dintre ei mi-a spus să nu chem poliţia şi a tras uşa, până ce un alt membru al familiei a blocat-o cu o mătură, astfel că n-am mai putut-o închide. Atunci – un tată şi fiul său de 18 ani, ambii Alexandru – au intrat la mine-n casă şi juniorul a scos un cuţit şi m-a înţepat cu el în abdomen, totul sub ochii îngroziţi ai fetiţei mele… Apoi au plecat, ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat, nu înainte de a fi ameninţat cu bătaia decă voi chema poliţia.”

În continuare, pentru că rana nu era prea adâncă, bărbatul a hotărât să nu cheme ambulanţa – doar poliţia – iar aceasta a sosit de urgenţă la faţa locului. Îşi continuă acesta relatarea:

“Când a venit poliţia, eu stăteam în casă şi-i aşteptam la geam, însă autorităţile au intrat prima dată la familia care a provocat scandalul, iar când i-am spus agentului că eu sunt partea vătămată, acesta nici măcar nu m-a luat în seamă şi mi-a ordonat să intru în casă. I-am zis aşa: ”D-le agent, eu v-am chemat la faţa locului, nu ei! De ce n-aţi venit la mine, să vă spun ce s-a întâmplat?”

 La care, el mi-a spus să rămân în casă şi să mă culc. Apoi, la circa zece minute după ce a plecat poliţia familia respectivă s-a întors în faţa apartamentului meu şi a continuat să dea cu pumnii şi picioarele în uşă – dar nu le-am mai deschis, ba, dimpotrivă, am chemat din nou oamenii legii. Poliţia s-a întors din nou, însă cu această ocazie mi-au spus că nu le poate face nimic, deoarece agresorii mei s-au închis în casă. Între timp sunase şi soţia la poliţie, dar nici ea n-a primit vreun răspuns, totul în timp ce vecinii continuau să strige după mine şi să mă injure, de la fereastră.”

Bărbatul adaugă cum, după minute lungi, în care aceştia l-au tot înjurat, protagoniştii s-au canalizat pe scandalul dintre ei, continuând tătăboiul până dimineaţă. Nu durează mult şi bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii, de unde se întoarce, după scurt timp, cu un certificat în care medicii i-au recomandat două zile  de îngrijiri medicale.

Explică acesta, în continuare, cu acelaşi ton intrigat: “Acum merg cu certificatul acesta la un avocat, ca să-l înaintez în Justiţie pe băiatul de 18 ani al familiei – nu de alta, dar individul m-a atacat şi-n alte rânduri şi, de asemenea şi-a înjunghiat, pe când era elev, un coleg de şcoală. Însă, din câte am aflat, fiind pe atunci minor, a scăpat fără vreo pedeapsă. Eu, acum, vreau să-mi iau toate măsurile de prevedere pentru ca incidentul din noaptea aceea să nu se repete – şi să nu ajung să fiu din nou atacat, de către ei, nici în altă parte – dar nici în propria-mi casă!”

După care, luându-şi rămas bun, bărbatul îşi împătureşte certificatul, îl vâră în buzunarul de la piept şi părăseşte, rapid, instuituţia medicală clujeană…

Sorin Grecu   

 

  coral