Magistrații Curții de Apel Cluj l-au scăpat pe inculpatul Daniel Ioachim Rusu de pedeapsa închisorii, stabilită de către Tribunalul Cluj, ca instanță de fond, și au dispus înlocuirea pedepsei inițiale cu un avertisment. Admitând apelul declarat de către inculpat, CA Cluj a desființat sentința de fond, care îl condamna pe acesta la 1 an de închisoare, cu suspendare, dispunând renunţarea la aplicarea pedepsei inculpatului pentru comiterea infracţiunii de instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la acest informaţii,infracțiune de care era acuzat.

Daniel Ioachim Rusu a fost ofițer de informații și a lucrat ca șef de cabinet al lui Ioan Rus.  Acesta a fost acuzat de către DNA Cluj și ulterior trimis în judecată sub acuzația de  săvârșire a infracțiunii de instigare la folosirea în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații.

„La data de 18 februarie 2014, inculpatul Rusu Ioachim Daniel a determinat un ofițer de poliție din cadrul DNA – Serviciul teritorial Cluj să-i transmită informaţii nedestinate publicităţii dintr-un dosar aflat pe rolul acestei unități de Parchet. Concret, ofițerul de poliție i-a transmis inculpatului că, în dosarul respectiv, nu se efectuau cercetări față de o anumită societate comercială” arătau procuroii DNA la monetul trimiterii în judecată.

La finele anului trecut, judecătorii Tribunalului Cluj îl condamnau pe acesta la pedeapsa de 1 an de închisoarea, cu suspendare și respectarea mai multor măsuri de supraveghere, inculpatul formulând însă apel, care a fost admis de către Curtea de Apel Cluj.

coral