Hotărât lucru, clujeanul Marton Moldovan, un bărbat trecut binişor de 40 de ani, este un mare norocos!  Asta, deoarece a scăpat de la o moarte sigură, după ce fostul ginere – un bărbat de 32 de ani – a încercat luni, 7 septembrie, să-i taie beregata cu un cuţit sau rozetă, provocându-i o rană adâncă sub bărbie! Bărbatul spune că familia lui e terorizată zi şi noapte de acest ins, de o violenţă extremă – tatăl unui un copil, conceput cu fiica lui – şi pe care a fost nevoit să-l îndepărteze de ea, tocmai din această cauză! 

Marţi, 8 septembrie, Marton Moldovan, însoţit de soţie şi de cei doi băieţi ai săi, păşeşte, cu precauţie, în sala de aşteptare a I.M.L. Cluj. Mărturiseşte că ziua precedentă a trecut prin cea mai dură întâmplare a vieţii sale de până acum, după ce a fost atacat  – cu un cuţit sau rozetă, nu ştie cu exactitate – chiar în curtea casei din comuna Floreşti, unde locuieşte cu chirie, împreună cu familia…

Povesteşte acesta: „Ieri, pe la trei şi jumătate după-masă, tocmai mă întorsesem acasă de la cumpărături şi mă pregăteam să pun plasele pe masă, când o aud pe soţia mea urlând: „A venit Bogdan”! Atunci, am ieşit repede în curte, cu plasele în mâini, neavând timp să le pun jos, ţinând cont că trebuia să mă grăbesc, Bogdan fiind un om de o mare violenţă.

Pretextul lui a fost că a venit să ne aducă alocaţia pentru copilul pe care-l are cu fiica mea în vârstă de aproape optsprezece ani. Şi, acolo, în curte, am încercat să-i spun – ca-n atâtea alte rânduri – să plece, că n-avem nevoie de banii lui… Dar acesta a scos, fulgerător, un cuţit sau o rozetă şi m-a lovit pervers cu ea, în gât, cu intenţia clară de a-mi „lua” beregata. Apoi a fugit, lăsându-mă cu sângele ţâşnind din gât”.

Bărbatul arată că, în continuare, soţia l-a pansat, în grabă, după care au luat un taxi până la U.P.U. Cluj-Napoca. De acolo, pentru că rana era destul de serioasă, a fost apoi transferat la Clinica de Chirurgie Maxilofacială, unde medicii i-au cusut plaga înjunghiată, cu o dimensiune de un centimetru şi jumătate. Intervine în discuţie şi soţia sa, Geanina, care mărturiseşte că are ceva important de adăugat:

„Trebuie să vă spun că în urmă cu o săptămână acelaşi Bogdan m-a agresat, în Cluj-Napoca, pestradă, de faţă cu doi din copiii mei… Am sunat la numărul de urgenţă 112, iar rezultatul m-a şocat: poliţia m-a certat urât de tot, pentru alarmare falsă, şi a fost cât pe ce să primesc şi o amendă în valoare de 1.000 de lei! 

Vă daţi seama, dacă poliţia lua măsuri atunci, precis soţul meu nu ar fi fost ieri atacat de acest om atâta de periculos. Plus că a vrut odată, în urmă cu câteva luni, să mă omoare şi pe mine, cu un cuţit… Dar, prin comparaţie cu poliţiştii din Cluj-Napoca, pot spune că la Floreşti aceştia au fost extrem de prompţi şi binevoitori – şi ne-au îndrumat ca la carte!” Bărbatul este poftit în cabinetul de consultaţii şi se întoarce, la scurt timp, cu un certificat medical în care i-au fost recomandate şapte zile de îngrijiri… Apoi, înainte de a părăsi sediul instituţiei medicale clujene, bărbatul ţine să adauge:

„Chiar acum pornim direct spre secţia de poliţie din Floreşti, ca să depunem plângere împotriva lui Bogdan, în speranţa că va fi arestat, iar noi să scăpăm de un mare pericol! Trebuie făcut ceva, fiindcă ne urmăreşte permanent, iar din cauza lui fiica mea nu-şi poate reface viaţa alături de nimeni, asta pentru că o urmăreşte peste tot şi intenţionează, se pare, să o omoare!”

Sorin Grecu     

coral