Şcoala Populară de Arte „Tudor Jarda” Cluj-Napoca, instituţie de cultură aflată în subordinea Consiliului Judeţean Cluj, organizează, începând din 15 iulie 2019, la Galeria „Arte”, de pe strada Vasile Alecsandri nr. 1, o expoziţie de artă populară.

Expoziţia – al cărei vernisaj va începe la ora 13.00 – cuprinde lucrările de diplomă şi final de an realizate în cadrul cursurilor de ţesut-cusut de la Răscruci, Rugăşeşti şi Cluj-Napoca, ale cursantelor Şcolii de Arte Cluj. 

Tema abordată este confecţionarea unor obiecte tradiţionale, care se utilizează în împodobirea locuinţelor: şervete, feţe de masă, perne, ştergare – dar şi obiecte de vestimentaţie precum ia. Expoziţia mai cuprinde şi lucrări realizate în cadrul cursului intensiv din luna mai 2019, piese care mi s-au părut potrivite pentru a face parte din expoziţie”, ne-a declarat d-na Elvira Gavriş, organizatorul expoziţiei, expertul claselor de ţesut-cusut ale Şcolii de Arte Cluj. 

Menţionăm că la evenimentul din 15 iulie 2019 vor fi înmânate şi diplomele de absolvire pentru douăzeci şi unu de cursante din Cluj-Napoca şi Rugăşeşti. În ceea ce priveşte programul de vizitare a expoziţiei, acesta este următorul: de luni până vineri, între orele 13.00 – 19.00, pe tot parcursul verii, excepție făcând luna august.

coral