Angajaţii vaccinaţi anti-COVID nu vor mai fi obligaţi, de la 1 iunie, să poarte masca de protecţie dacă lucrează cel mult cinci într-un spaţiu închis, a decis, joi, Guvernul.

‘A fost introdusă excepţia de la purtarea măştii de protecţie pentru persoanele vaccinate care lucrează în spaţii închise unde nu se află mai mult de cinci lucrători’, a declarat prim-ministrul Florin Cîţu, la Palatul Victoria.

Potrivit premierului, s-au luat decizii şi privind intrarea pe teritoriul României a cetăţenilor străini şi apatrizi în scop turistic, de la 1 iunie.

‘Prin Hotărârea CNSU au fost introduse noi excepţii de la măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din zonele de risc epidemiologic astfel: persoanele trecute prin boală şi aflate între a 14-a şi a 90-a zi de la data confirmării, copiii cu vârstă mai mică sau egală cu trei ani fără a fi necesară prezentarea rezultatului negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, copiii cu vârsta de 3 ani şi mai mică de 16 ani dacă prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecţia cu virusul SARS-CoV-2, persoanele care rămân pe teritoriul naţional pentru o perioadă mai mică de trei zile şi prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2’, a precizat Cîţu.

Şeful Executivului a subliniat că prin noile măsuri de relaxare adoptate se vede că vaccinarea anti-COVID ‘ajută şi merită’.

‘Ne îndreptăm spre normalitate rapid şi cu cât ne vaccinăm mai repede, cu atât putem să eliminăm şi celelalte restricţii care au mai rămas’, a transmis prim-ministrul.

coral