Sunt deschise mai multe anchete la Spitalul Județean din Constanța, după plângerile făcute de familia unei femei care a murit acolo. Oamenii spun că pacienta a fost lăsată să zacă în salon fără să-i dea cineva nici măcar apă, a fost umilită și chiar legată de pat. Mai mult, s-ar fi infectat cu noul coronavirus în spital, informează Digi24.

O pacientă de 53 de ani, din Năvodari, a fost internată la Spitalul Județean din Constanța, după un atac vascular cerebral.

Amalia Tudor, fiica victimei: "Se purtau foarte urât cu mama, degradant, umilitor. Stătea cu orele neschimbată, cu zilele, chiar a făcut şi o infecţie, o alergie pe spate, chiar pe tot corpul pentru că a fost neîngrijită".

Familia acuză infirmierele că nu i-au adus femeii nici măcar apă.

Amalia Tudor, fiica victimei: "De multe ori mă suna şi-mi spunea: Amalia, nu-mi aduc apă, mor de sete şi eu urma să sun la secţie şi să vorbesc direct cu doamnele asistente. Ele s-au revoltat şi au vrut să se răzbune pe ea. Într-o seară i-au aruncat cu mâncarea pe care a primit-o ca s-o mănânce, au aruncat-o pe jos şi după aceea i-au pus-o în faţă".  

Dovada ar fi înregistrările telefonice ale discuțiilor purtate între mama internată în spital şi fiică.

Conversație telefonică mamă – fiică: "Cum îşi permite să-mi arunce cu mâncarea de pe jos pentru că, știi ce a deranjat-o? Că ai sunat tu, mamă, şi le-ai spus să-mi aducă apă. Mi-ardea sufletul şi eu strigam de 4-5 ore că vreau apă".

Amalia Tudor, fiica victimei: "Domnul expert legist ne-a spus că prezenta urme de violenţă, echimoze pe faţă, pe mâini şi pe picioare, dar şi urme de legare la mâini".

Managerul spitalului spune că nu ştie dacă pacienta a fost sau nu legată de pat, dar susţine că în unele cazuri această practică este salvatoare pentru pacienţi.

Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Județean din Constanța: "Decât să se defenestreze, să sară pe geam cineva, cum am mai avut, din păcate, cazuri, cred că este mai bine să o contenţionezi contrar voinţei."

Familia spune și că femeia s-a infectat cu noul coronavirus în spital.

Costel Tudor, soţul victimei: Am rămas şocaţi şi foarte şocaţi de ce s-a întâmplat.

Tiberiu Tofolean, manager al Spitalului Județean din Constanța: Testul a fost negativ. S-a pozitivat ulterior. Să ştiţi că şi medicii s-au pozitivat în spital. este totuşi o epidemie şi o pandemie cu care ne confruntăm.

Paula Tudor a murit în spital, la două săptămâni după internare. Familia a depus plângeri la Poliţie, Parchet, DSP şi Colegiul Medicilor. Potrivit anchetei DSP Constanța, din punct de vedere medical, tratamentul administrat a fost unul corect. Celelalte instituții au încă anchete în desfășurare.

  coral