Un politist opreste seara tarziu un Jeep pentru control si face semn barbatului din masina sa deschida geamul. In masina, langa barbat, sta o bruneta superba. Barbatul deschide geamul, calm. Politistul se prezinta (ca la carte) si-i cere barbatului permisul de conducere si actele masinii pentru control.

    – Nu-ti dau (Hac) dom'le nici un act ! (Hac)- zice printre sughituri tipul din masina politistului, sufland spre acesta un aer care cu siguranta s-ar fi aprins daca s-ar fi produs o scanteie in acel moment.
    Politistul se ingalbeneste intai, sufocat de mirosul de distilerie, dupa care se inroseste de nervi ca personajele din desenele animate (adica de jos in sus):

    – Dom'le, dumneata esti beat mort, scoate imediat permisul de conducere.
    Facand eforturi vizibile sa-si mentina capul drept, barbatul il priveste pe politist cu ochi tampi si ii raspunde calm dand din umeri a neputinta.
    – N-am !
    – N-ai permis ?- urla politistul in timp ce culoarea rosie de pe fata lui devine din ce in ce mai inchisa, de parca ar fi fost cameleon iar venele gatului i se fac cat degetul mic de groase
    – Da-te jos din masina nenorocitule !…Puscaria te maninca !
    Barbatul, avand pe fata o expresie nedumerita, coboara ascultator din masina impleticindu-se si tinandu-se zdravan de usa sa nu cada.

    – Uita-te la tine in ce hal esti de beat !- striga politistul, inecandu-se de revolta.
    – Recunosc (Hac)- zice omul -eu sunt beat dar tu esti PROST !
    Politistul ramane un moment cu gura cascata, apoi se face negru la fata in timp ce cu mana bajbaia la brau cautand statia de emisie-receptie:
    – Asa tupeu n-am vazut de cand ma stiu, esti mort de beat,nu ai permis de conducere si-acuma ma mai si insulti ! Esti terminat !

    Intre timp, vazand ca se ingroasa gluma, bruneta coboara din masina si vine langa politist spunand:
    – Domnule agent, sotul meu este ingrozitor de beat, va rog sa-l scuzati !
    – Ce sa scuz doamna, ce sa scuz ? N-are permis, e beat ca abea se tine pe picioare si in plus, nu l-ati auzit, m-a insultat spunandu-mi ca sunt prost.
    – Domnule, e adevarat- zice tipa – n-are permis si e beat dar dumneata esti chiar PROST, ia vino aici in fata si uita-te, pe ce parte are masina asta volanul?

coral