Care este femeia cu cel mai ciudat prenume din România. Prenumele său a stârnit reacții printre cei care l-au auzit, de fiecare dată. De precizat este că femeia cu nume unic în lume a fost botezată de însuși Carol al-II-lea. Ea provine însă dintr-o familie cu 16 frați, fără posibilități financiare. Povestea de viață a femeii este la fel de specială, ca și numele ei…

Femeia care are cel mai ciudat prenume din România

Femeia cu cel mai ciudat prenume din România s-a născut în satul Pleșcoi, din județul Buzău, într-o familie săracă, care nici bani de botez nu a avut. Femeia a spus că tatăl ei a fost sfătuit să-i ceară Regelui Carol al II-lea să-i boteze fiica, deoarece acesta avea obiceiul să mai creștineze copii.

Femeia a mai povestit că prenumele ei a stârnit reacții în rândul celor care acum aflau cum se numește. La biserică sau la poliție, lumea se miră cum o cheamă. Regele a ales să o boteze pe aceasta România Matcașu, însă prietenii și familia o alintă „Milica”

„Peste tot, cine aude prima dată numele se miră”, a mărturisit femeia. România a povestit și cum i-a fost dat acest nume care nu trece niciodată neobservat.

„Regele Carol mai boteza copii și pe tata l-a învățat cineva, a făcut o cerere, dar n-a apucat să mă boteze, mi-a dat doar numele la sfat, numele de România. Peste tot cine aude prima dată se miră.

Zice: Cum? Nu! Spune-ți numele! Păi ăsta e numele meu. Nu le vine să creadă și popa la biserică și la sfat și la poliție, peste tot s-au mirat.

Chiar și la cununie m-au pus să repet cum îmi zice, credeau că le-am spus țara în care m-am născut”, a povestit România Matcașu, potrivit Digi24.

„Foarte mirați! De obicei îmi spuneau: Nu, nu, nu, nu țara! Cum o cheamă, cum o cheamă? România o cheamă, întotdeauna erau foarte mirați, de unde, cum, de ce…”, a mai povestit și Loredana Rusu, fiica României.

Vrea să boteze o fetiță cu prenumele ei

Astfel, România Matcașu se sărbătorește de două ori pe an: vara, atunci când este născută, dar și pe 1 Decembrie, de ziua numelui. Peste tot pe unde mergea, oamenii rămâneau surprinși de numele ei, însă ea a spus că a fost întotdeauna mândră de prenumele său și că mai are o mare dorință.

„Mi-ar plăcea să pot boteza o fetiță cu prenumele România (…) Niciodată nu m-am simțit dezavantajată că mă numesc România!”, a mai spus femeia.

  coral