Poliţiştii orădeni au declanşat o anchetă, sub supravegherea unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, după ce duminică seară o femeie a fost înjunghiată de mai multe ori pe strada Oneştilor din municipiu.

Șocantul incident a fost anunţat prin 112, în jurul orei 18.00, la faţa locului fiind solicitat un echipaj medical al SMURD Bihor.

Potrivit medicilor, victima este în stare gravă, dar stabilă, fiind internată la spital. Ea a fost transportată la Unitatea de Primire a Urgenţelor de la Spitalul Judeţean, unde i se acordă îngrijiri medicale şi este supusă unor investigaţii.

"Pacienta are în jur de 40 ani, are 5 plăgi prin înjunghiere, la nivelul toracelui şi abdomenului superior. Leziunile sunt de gravitate medie şi mare, sigur va rămâne internată în spital", a declarat duminică seară BIHOREANULUI şeful UPU-SMURD Bihor, dr. Hadrian Borcea.

Medicul a precizat că femeia este conştientă, stabilă, dar va avea nevoie de mai multe proceduri pentru a-i asigura respiraţia. „Leziunile sunt penetrante, aproape de plămâni", a mai spus dr. Borcea.

Agresorul femeii înjunghiate pe strada Oneştilor din Oradea a fost prins, duminică, aproape de miezul nopţii, după ore în şir de căutări. El se ascundea într-unul dintre blocurile în construcție din Ioșia, din apropierea cartierului în care s-a produs evenimentul.

Și mai șocant este că faptul că individul e poliţist local activ și a deținut funcții importante în cadrul Poliției Locale Oradea. Sursele BIHOREANULUI au declarat că suspectul reținut este fostul șef al Poliţiei Locale Oradea, Paul Ladislau Kover, acum resposabil pe probleme de mediu în cadrul instituției.

După ce și-a înjunghiat victima, agresorul s-a ascuns ore în șir într-un bloc recent finalizat de pe strada Oneștilor, nu departe de blocul P2 din Prima Residence, în fața căruia şi-a înjunghiat victima.

Potrivit surselor Paul Kover a fost găsit de polițiști cuprins de frig și având mai multe zgârieturi pe corp, provocate de autoînjunghiere. Din câte se pare, acestea nu au fost însă atât de profunde încât să îi pună viața în pericol. Individul a fost încătușat de polițiști și urmează să fie audiat.

Victima, fosta parteneră a sa de viață, care se despărțise de el în noiembrie și care în trecut a obținut, pentru 3 luni, chiar și un ordin de protecție împotriva lui Kover, a intrat direct în sala de operație, fiind în stare gravă.

Susținut de UDMR, Paul Kover a fost înainte de 2010 șef al Biroului personal al Primăriei Oradea, iar după 2011 a ajuns director adjunct al Poliției Comunitare și director plin doi ani mai târziu. Concediat în 2014 la cererea primarului Ilie Bolojan, el a dat Poliția Locală în judecată și a fost reîncadrat, în urma deciziei instanței, în 2016, ca şef Birou Disciplina în Construcţii şi Protecţia Mediului. În ultima perioadă era simplu angajat în cadrul aceluiași compartiment. coral