Trebuie sa recunoastem ca femeile sunt mai sofisticate decat barbatii in materie de bauturi alcoolice. Daca majoritatea barbatilor s-ar multumi cu orice sticla primita cadou, femeile sunt mai selective si este foarte posibil sa nu consume o bautura care nu le este pe plac.

Totusi, piata de bauturi alcoolice este diversificata, astfel ca este imposibil sa nu gasesti o sticla deosebita pe care sa o oferi unei doamne. In primul rand, trebuie sa ai grija ca aceasta sa arate bine. Femeile sunt atente la detalii: o eticheta deosebita, un font elegant sau o cutie aparte pot sa le influenteze parerea despre cadoul primit. In ceea ce priveste tipul de bautura, exista pareri si pareri.

Cu toate ca multi aleg sa ofere vinuri, exista si alte bauturi alcoolice pe care femeile le savureaza cu placere. Indiferent ca le consuma „on the rocks” sau aleg sa le integreze intr-un cocktail, spirtoasele sunt o alegere la fel de inspirata. Iata cateva dintre cele mai potrivite bauturi alcoolice pe care sa i le oferi.

*preturile mentionate in acest articol sunt valabile pe site-ul www.beicevrei.ro. Brandul face parte din grupul de firme B.D.G. Import, unul dintre cei mai valorosi importatori din Romania.

Dewar's 12 Year Old – gift box Special Reserve – 148,07 Lei

De culoare galben intens, acest blended scotch este cel mai bine vandut scotch whisky din America si se caracterizeaza printr-o subtilitate neobisnuita, rafinament si echilibru. Daca stii ca este consumatoare de bauturi alcoolice fine, atunci aceasta poate sa fie o alegere mai mult decat potrivita.

Distilatorii spun despre Dewar's 12 yo ca este un whisky dulce si moale, cu note de bomboana de zahar ars, unt si migdale, in care se simte suav mirosul cuisoarelor. Pentru a se ajunge la o textura atat de placuta, acest whisky este dublu maturat, avand un termen de maturare cu 6 luni mai lung decat cel standard.

Cointreau Liqueur Noir – 141,15 Lei

Cointreau Noir este un amestec de lichior de portocale Cointreau si coniac Remy Martin. Aroma acestei bauturi alcoolice va fermeca orice femeie. Este macerata cu nuci si migdale pentru ca gustul sau sa fie mult mai sofisticat.

Poate fi consumat simplu, cu gheata sau integrat in cocktail-uri. Spre exemplu, aroma sa este perfect pusa in valoare in Cosmopolitan, o bautura care a devenit extrem de cunoscuta in serialul „Sex and the city”. De aproximativ 20 de ani, femeile se rasfata cu un pahar de Cosmo de fiecare data cand au ocazia. Reteta acestei bauturi alcoolice presupune 20 ml Cointreau, 40 ml Vodka, 20 ml suc de merisoare si 30 ml suc proaspat de lime.

BPHR – Aile D`argent Chateau Mouton Rothschild 0.75L – 249,89 Lei

Trebuia sa adaugam pe aceasta lista de bauturi alcoolice si un vin. Totusi, nu este un vin rosu, asa cum te-ai fi putut astepta, ci un vin alb sec. Are o consistenta foarte limpede, iar culoarea este galben auriu. Mirosul este elegant, cu note florale si de fructe rascoapte, in special piersici, mere golden si caise. Gustul se face usor placut atat femeilor, cat si barbatilor, fiind de o corpolenta medie.

Acest vin poate fi consumat ca aperitiv sau in asociere cu antreuri usoare din carne de peste, fructe de mare si chiar carne alba servita fara sosuri sau condimente puternic aromate. coral