Adrian Marinescu, medic al Institutului Matei Balș, avertizează femeile cu privire la riscurile crescute de complicații pe timpul sarcinii în cazul infectării cu coronavirus.

Medicul explică cum infectarea cu COVID-19 este și mai periculoasă în cazul viitoarelor mămici, din cauza predispunerii lor de a face tromboze, mai exact de a se forma cheaguri de sânge care pot migra spre zonele vitale ale organismului.

Gravidele trebuie monitorizate atent

„În timpul sarcinii, cu siguranță avem modificări ale coagulării, și atunci sunt două mecanisme. pe de o parte este acțiunea virusului care de asemenea determină modificări, așa cum bine știm, la nivelul coagulării și vine și sarcina. Factori de risc înseamnă și sarcina, nu numai afecțiunile cronice sau vârsta, pentru aceste persoane”, a transmis Adrian Marinescu.

 

Acesta a mai vorbit despre cum virusul are posibilitatea de a evolua într-un timp foarte scurt și de a provoca complicații serioase asupra sarcinii, amintind de tânăra însărcinată, în vârstă de 33 de ani, care a murit din cauza infecției cu coronavirus.

„Nimeni nu ar trebui să poarte mască pe o perioadă lungă de timp, fără să existe pauză, pentru că este foarte clar că este o oxigenare redusă”, a mai adăugat el.

 

Virusul i-a provocat tineri însărcinate bronhopneumonie bilaterală, insuficiență hepatică și insuficiență respiratorie acută, iar medicii nu au mai putut să o salveze.

coral