Ziaristul Mihai Hosu a postat pe Facebook un text în care face analiza modului în care organizatorii festivalurilor din Cluj Napoca, care s-au suspendat pe motivul situației de izolare socială, aleg să se ocupe de cei care au cumpărat bilete sau abonamente.

”Începe tăvălugul evenimentelor anulate în industria divertismentului. Trași pe dreapta de pandemie, organizatorii nu au încă o proiecție reala asupra momentului cind ar putea reprograma spectacolele pentru ca nimic nu e sigur în privința viitorului.
Modul în care reacționează ei acum va face insa diferența mai tirziu. Pentru ca oamenii nu vor mai scoate asa de ușor 500-2000 de lei din buzunar pentru un bilet ce se poate transforma într-o creditare pe termen lung, fără dobinda.
Pina acum, la Cluj, doar TIFF-ul a închis oficial obloanele. Mi-a plăcut cum a comunicat. Simplu, sincer, cu puține vrajeli inutile dar și cu o doza mare de responsabilitate. A făcut apel la solidaritate dar a oferit în ultima instanta și returul.
Sport Festival a venit de doua zile cu niște precizări din care se subînțelege ca va anunța în curind anularea. Un mesaj artificial dar plătitorilor de bilete li s-au oferit variante bune. Un fel de nu putem sa va îmbarcam la zborul pentru care aveți bilete dar va facem upgrade pentru următorul zbor de la economic la business clas. A arătat atenție fata de client, chiar dacă e ceva formal.
Electric Castel tace de doua luni. Nu zice nimic, dacă esti născut de la jumatea lui martie încoace habar n-ai avea ca exista.
Neversea și Untold sint în extrema cealaltă a nesimțirii. O țin în continuare ca nu au anulat dar între timp au schimbat bileletele în vouchere și au furat dreptul de retur inclusiv celor care platisera în plus tocmai pentru posibilitatea returului!
_____________
Peste un an sau doi, cind evenimente majore precum cele de mai sus vor apărea din nou în piață, publicul va cintari mult mai atent cui ii va da bani. Pentru ca, probabil, vor fi mai putini bani pentru divertisment și (de data asta sigur) credibilitatea organizatorului va cintari greu de tot. Vei mai plăti sa îl vezi pe Armin? Da, cu siguranță! Dar nu oricui și nici într-un caz celui care ți-a dat teapa.
Organizatorii de evenimente vor ramine în piață și după nebunia asta pentru ca nu cred ca industria poate sa moara. Însă, cămătarilor nu o sa le fie ușor sa mai scoată alți bani inafara celor deja întrați în conturi.
Între timp, Visătorii și Eroii se prind ca li se da teapa.”

coral