7.000 de ucraineni s-au refugiat în ultimele zile în România, iar cozile de punctele de frontieră cu Ucraina se întind pe kilometri întregi. Imaginea care te izbește prima dată este cea a copiilor, a copiilor care trag după ei valize, spune fotograful Alexandru Culac, din Sighetu Marmației, care a fost în ultimele două zile la graniță pentru a le oferi ajutor ucrainenilor care vin în România.

Ieri seară, după 10 ore de stat în vamă, o familie cu doi copii mici a reușit să intre în România. Alexandru Culac a fotografiat-o pe fetița cea mare, trăgând după ea o valiză.

Astăzi, ucrainenii au continuat să vină și să aștepte până la 12 ore până să ajungă să treacă granița. „Sunt multe femei, mulți copii, pentru că bărbații ucraineni între 18 și 60 de ani nu sunt lăsați să iasă din țară. Ier au mai intrat și bărbați, azi nu. Sunt mulți voluntari care îi ajută pe cei care vin cu transport, informații, mâncare”, spune el. 

Mulți dintre ucraineni vor să meargă mai departe în țări precum Polonia și Cehia și sunt preluați de la frontiera românească de prieteni și rude.

Copiii Ucrainei ajung în România. Apăsați pe fotografia de mai jos pentru a accesa o galerie de imagini surprinse de Alexandru Culac la Sighetu Marmației, arată republica.ro

coral