FIFA a anunțat oficial excluderea Rusiei din barajul pentru Campionatul Mondial! Totul ca urmare a războiului desfășurat în Ucraina.

Polonia, care trebuia să întâlnească Rusia în semifinala play-off-ului de calificare la finalul acestei luni, s-a calificat automat în finală.

În finala barajului pentru Campionatul Mondial, Polonia va înfrunta câștigătoarea dintre Suedia și Cehia.

Rusia, exclusă din barajul pentru Campionatul Mondial

FIFA a confirmat, de asemenea, că semifinala barajului Ucraina – Scoția, programată inițial pentru 24 martie, a fost amânată pentru luna iunie. 

Câștigătoarea o va întâlni pe una dintre Austria sau Țara Galilor, care se vor duela peste două săptămâni. Ca urmare a amânării solicitate de Ucraina, Scoția va disputa un amical cu învinsa dintre Austria și Țara Galilor.

Rusia, exclusă din lumea fotbalului

FIFA și UEFA au comunicat decizia finală în cazul echipelor de fotbal ruse, fie ele de club sau reprezentative naționale. Toate vor fi interzise de la orice competiție sportivă, până la noi ordine.

UEFA a anunțat și încetarea parteneriatului cu rușii de la Gazprom, cea mai mare companie a lumii în domeniul gazelor naturale și sponsorul Ligii Campionilor. Măsura are efect imediat!

Rusia a fost deposedată și de finala Ligii Campionilor din 2022, eveniment care ar fi trebuit găzduit de orașul Sankt-Petersburg, iar companiile rusești au pierdut contracte importante de sponsorizare cu formațiile din Vestul Europei, conform gsp.ro

Barajele pentru CM 2022

Traseul A

Țara Galilor – Austria (învingătoarea va găzdui finala)

Scoția – Ucraina

Traseul B

Polonia e calificată direct în finala pe care o va și găzdui

Suedia – Cehia

Traseul C

Portugalia – Turcia (învingătoarea va găzdui finala)

Italia – Macedonia de Nord coral