Gheorghe Dinca a detaliat noaptea dinaintea crimei petrecuta cu Alexandra Macesanu, pe care ar fi legat-o trans cu o sfoara groasa de scheletul metalic al patului pentru a nu putea fugi. Potrivit surselor din ancheta, viata Alexandrei a fost curmata in chinuri, in ultima seara.

„Urmele gasite si declaratiile barbatului ne-au condus la ipoteza ca Dinca a dormit o noapte cu fata in camera. Si a recunoscut. Ca s-o supravegheze, el a dormit in patul pe care era asezata o saltea, iar Alexandra pe jos legata strans cu o sfoara pentru baloti de scheletul metalic al patului, de fapt de unul dintre picioarele patului”, spun investigatorii, potrivit adevarul.ro.

Cazul de la Caracal: 217 politisti pe teren

Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor a anuntat, luni, ca 217 angajati MAI sunt implicati in operatiunile de la Caracal, dintre acestia 46 fiind politisti de la combaterea criminalitatii organizate.
“Este bine ca se lucreaza, ca se lucreaza in ritm alert si se administreaza probe insa informatiile din ancheta procurorilor vor fi oferite de DIICOT. Pot insa sa va ofer cateva repere care privesc eforul angajatilor Ministerului de Interne in aceasta ancheta, derulata sub coordonarea DIICOT. Va asigur ca avem in teren la aceasta ora unii dintre cei mai buni specialisti criminalisti ai Politiei Romane, precum si un dispozitiv de politisti din mai multe structuri: politie judiciara, combaterea criminalitatii organizate, operatiuni speciale si analiza informatiilor“, a declarat Mihai Fifor.

Ministrul de Interne a dat si cateva cifre. “Avem in teren 46 de politisti de combatere a criminalitatii organizate, 23 de criminalisti de la INC, 26 din cadrul Directiei Generale a Politiei Bucuresti, 27 de la Operatiuni Speciale, 19 de la Directia de Investigatii Criminale, 8 de la Unitatea Centrala de Analiza a Informatiilor, 51 de la Inspectoratul de Politie Judetean Olt, 17 de la Inspectoratul de Politie Dolj“, a mai spus ministrul interimar de Interne.

coral