Un startup IT britanic de prevenire a fraudelor financiare, care are și o echipă consistentă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, ieri, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.

Startup-ul IVXS, care activează sub brandul ComplyAdvantage, a primit investiția de serie C de la Ontario Teachers’ Pension Plan (fond de pensii al profesorilor din Ontario, Canada), cu participarea a două puternice fonduri de venture capital, Index Ventures și Balderton Capital, care au mai finanțat firma britanică, arată startupcafe.ro.

IVX are prezență globală prin 5 hub-uri: New York și San Francisco (pentru Americi), Singapore (pentru Asia-Pacfic), Londra și Cluj-Napoca (pentru Europa, Orientul Mijlociu și Africa).

La Cluj, firma IVXS Technology SRL (subsidiară a IVXS UK ltd.) a avut în anul 2019 un număr mediu de 76 de angajați și a obținut o cifră de afaceri de 13,8 milioane de lei, cu profit de 527.000 de lei, conform datelor oficiale colectate de Termene.ro. Firma din România, deschisă în anul 2016, caută oameni pentru 2 job-uri tech la hub-ul din Cluj. În prezent, firma din România a ajuns deja la 90 de persoane, conform datelor suplimentare transmise de companie.

ComplyAdvantage (IVXS) a fost fondat în anul 2014 de către un antreprenor britanic, Charles Delingpole. În cei 6 de ani de existență, startup-ul a obținut investiții totale de 88,2 milioane de dolari, cu cea de luni, conform Crunchbase.

coral