Florin Citu si-a depus mandatul de premier desemnat, joi, cand ar fi urmat ca Guvernul sau sa primeasca votul de investitura in Parlament.

Liderul deputatilor liberali, Florin Roman, a precizat ca retragerea premierului desemnat, Florin Citu, este ”un gest de mare responsabilitate”.

”Premierul desemnat Florin Citu a facut un gest de mare responsabilitate si a luat decizia de a renunta la mandat”, a declarat Florin Roman.

Acesta a spus ca Romania este in razboi cu epidemia de coronavirus, iar pe timp de razboi nu se schimba ”comandantul navei”.

”Domnul Florin Vasile Citu si-a depus astazi mandatul de prim-ministru desemnat. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a luat act de aceasta decizie si urmeaza sa faca o declaratie de presa in cursul acestei seri”, a anuntat Administratia Prezidentiala.

Anuntul a fost facut timp cu putin inainte de inceperea sedintei de plen in care Guvernul Citu urma sa primeasca votul de investitura.

Depunerea mandatului a fost facuta in conditiile in care sansele ca Guvernul sa fie votat erau foarte mari, data fiind pandemia de coronavirus si necesitatea unui Guvern stabil.

coral