Plenul Camerei Deputatilor a respins, miercuri, Codul Administrativ al Romaniei, care introducea pensii speciale pentru aleii locali, si care a fost declarat neconstitutional, in urma atacului Opozitiei la CCR. Puterea, prin vocea deputatului Florin Iordache, a anuntat ca primarii au nevoie de aceste pensii.

„Romania merge inainte, nu prin atacul la Curtea Constitutionala. Au fost chestiuni de procedura pe care le-a identificat CCR, dar avem nevoie de o reforma administrativa, atat salarizarea, cat si descentralizarea, dar mai ales primarii au nevoie de pensii speciale” a spus Iordache, de la tribuna plenului.

Marcel Ciolacu, cel care a condus comisia speciala pentru Codul Administrativ, a afirmat ca ii pare rau de munca colegilor sai din Parlament.

„CCR nu a intrat pe fond, a fost din cauza faptului ca secretariatul Senatului nu a cerut aviz de la CES”, a explicat Ciolacu declararea neconstitutionala a proiectului de lege.

PNL, prin vocea lui Paul Victor Dibre, a afirmat ca liberalii au semnalat o serie aspecte de neconstitutionalitate. „Vina nefinalizarii acestui proiect, in cea mai mare proportie, este datorata majoritatii, ca de multe ori exista un autism legat de probleme de neconstitutionalitate”, a spus el.

PMP, prin vocea lui Marius Pascan, a transmis Guvernului sa nu promoveze un Cod Administrativ prin Ordonanta de Urgenta, asa cum liderul PSD Liviu Dragnea a anuntat, recent.

„Are un singur scop, propagandistic, in a-i motiva pe primari prin a primi pensii speciale. Ar fi o mare eroare. PMP militeaza impotriva pensiilor speciale, este nedrept fata de cetateni si o insulta la adresa celor care muncesc. Va rog sa nu promovati un nou cod adminstrativ printr-o Ordonanta pripita”, a spus reprezentantul PMP.

coral