Hotii care au furat pistoalele de colectie apartinand lui Florin Piersic au scapat de condamnari. Curtea de Apel Cluj a inchis dosarul mai multor furturi comise de o banda de spargatori care actionau in judet, pentru ca pagubitii si-au retras plangerile.

Intial, doi tineri care faceau parte din grupare, Liviu Daniel Jovrea si Laurentiu Eronim Utiu, au fost condamnati la pedepse de cinci ani si jumatate, respectiv 3 ani si sase luni de inchisoare, condamnari decise de Judecatoria Cluj Napoca anul trecut. Magistratii Curtii de Apel Cluj au constatat insa impacarea partilor si incetarea procesului penal impotriva acestora, dar si a altor sapte persoane trimise in judecata in acelasi dosar.

L-au lasat pe actor fara bautura

O singura persoana a primit o condamnare cu executare la trei ani de inchisoare, pentru ca avea”coada” dintr-o alta cauza, iar un alt inculpat, o pedeapsa de doi ani sub supraveghere, dar acestia nu ar fi participat la incursiunea din anul 2008 din cabana lui Florin Piersic, arată cancan.ro

Florin Piersic in „Margelatu”

Acum aproape sase ani, hotii au patruns in cabana renumitului actor, de unde au sustras patru pistoale, folosite de acesta in filmul “Margelatu”, dar si o provizie serioasa de alcool: 20 de sticle de vin vechi, whisky si palinca. De cele patru pisioale au scapat repede, vanzandu-le unui colectionar local, iar bautura au dat-o pe gat de Revelion.

A recuperat un singur pistol

Si-au recunoscut faptele in fata anchetatorilor, dar Florin Piersic nu a stiut sa-si evalueze in bani pistoalele, asa ca s-a constituit parte civila cu suma de 2.000 de lei pentru bautura, renuntand si la recuperarea prejudiciului pe parcursul procesului.

Acestea au fost pistoalele furate de hoti

Un singur pistol a fost recuperat, dupa ce armele de panoplie au fost vandute cu suma de 300 de lei unui colectionar care si-a dat seama de unde proveneau si a scapat de ele. Le-a spus politistilor ca le-a aruncat in raul Somes, dar scafandrii nu le-au gasit, iar barbatul a picat si testul poligraf. coral