”Am un mesaj pentru Romania, pentru popor si pentru Politia Romana. Il felicit pe Gheorghe Dinca, criminalul din Caracal, pentru faptele lui deosebite. Gheorghe Dinca, eu te sustin, te voi sustine, si afara si inautru, daca o sa mai calc si eu, Doamne fereste, la parnaie. Eu o sa am grija de tine”, spune Vin Diesel de Romania, reusind sa revolte o tara intreaga cu comportamentul lui.

Iar printre cei care au reactionat imediat s-a numarat chiar Florin Salam, manelistul, un tip calm, de obicei, iesindu-si din minti dupa ce i-a ascultat discursul cel putin ciudat al lui Vin Diesel de Romania. ”In 3 zile iti mananca ma-ta coliva…. Atat va spun…”, a fost prima reactie a lui Florin Salam. Reactia lui a generat, imediat, alte comentarii ale oamenilor, cu totii incurajandu-l pe Florin Salam sa ils dea pe mana Politiei pentru cele spuse. ”Sta in Suedia din ce am inteles… O sa il gasim… Sta in Suedia, cauta in gunoaie… O sa il gasesc, va promit!”, a mai spus Florin Salam, de pe contul sau de youtube.

Romania o vede pe Alexandra ca pe o eroina

De 3 ori a sunat Alexandra la 112 in decurs de 7 minute implorand ajutor. De fiecare data s-au pierdut zeci de secunde, clipe vitale pana cand operatorul a transferat apelul la dispeceratul politiei. Alexandra a stat de vorba cu un agent, dar nici asta nu i-a schimbat soarta. Autoritatile s-au dovedit incapabile sa localizeze telefonul folosit de biata fata. Politistii au ajuns in casa ororilor dupa aproape 20 de ore. Cei de la Serviciul de Telecomunicatii Speciale se spala pe maini si spun ca au actionat ca la carte. La 5 minute si 7 secunde dupa ora 11, adolescenta apeleaza numarul de urgenta pentru prima data. Dupa 34 de secunde, operatorul 112 transfera apelul la politie.  Dar fata inchide – speriata. La ora 11 – 6 minute si 25 de secunde, Alexandra suna din nou.  Dupa un minut si 28 de secunde, o durata extrem de mare, poate vorbi, in sfarsit, cu un dispecer al politiei. Ii spune ca e intr-o casa parasita si da o adresa de pe o carte de vizita pe care o gaseste acolo. Culmea, chiar ea ii avertizeaza pe politisti ca s-ar putea sa nu se afle la adresa respectiva. A spus: „sunt intr-o curte plina cu caini, este un nene cu par alb si imi spune ca voi face bani multi”. La un moment dat se aude o bufnitura foarte, foarte puternica. Probabil atunci i-a smuls telefonul mobil! La ora 11, 12 minute si 36 de secunde Alexandra suna pentru a treia oara.  Trec 15 secunde pana i se face legatura cu politia. Nici acum nu poate spune cu exactitate unde se afla. E socant: in interval de 7 minute trei apeluri sunt facute la 112, dar locul din care se suna ramane un mister – cu toate ca suntem in era tehnologiei – cand toate telefoanele pot fi localizate usor pe baza gps-ului. Dar politistii n-au descoperit nimic la cele 3 adrese. Datele oferite de STS erau gresite.

Fata ar fi putut fi salvata

Disperati, oamenii au cautat-o peste tot insa nu au dat de ea. De fapt, fata era captiva in casa groazei unde, asa cum a si recunoscut, Gheorghe Dinca a ucis-o cand a gasit-o cu telefonul in mana. Mai mult, desi in curtea lui s-au gasit urme de oase umane si bijuterii apartinand Alexandrei, criminalul a contestat si masura arestarii preventive, dosarul fiind deschis la Curtea de Apel Craiova, care urmeaza sa judece doleanta lui Gheorghe Dinca marti, 30.07.2019.

coral