Primăria comunei Apahida a devenit focar de infecție cu COVID19, la o săptămână de la testarea pozitivă a primarului Grigore Fati.

După ce primarul comunei a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, miercuri, 11 noiembrie, toți angajații primăriei au fost testați COVID, fiind confirmate încă 41 de cazuri pozitive. Astfel, administrația locală își suspendă activitatea pentru două zile, respectiv joi, 19 noiembrie și vineri, 20 noimebrie, efectuând exclusiv telemuncă.

„În urma rezultatelor la testele pentru determinarea infecțiilor cu noul coronavirus făcute de angajații Primăriei Apahida, am decis suspendarea tuturor activităților instituției, pentru zilele de 19 noiembrie și 20 noiembrie 2020.

Toți angajații Primăriei vor trece în telemuncă în aceste două zile. Singurul serviciu funcțional va fi cel de eliberare a certificatelor de deces, dacă va fi cazul. Vom efectua o dezinfecție extinsă a sediului și vom reveni cu un efectiv redus de angajați luni, 23 noiembrie 2020”, a anunțat primarul Grigore Fati.

„Vreau să lansez tuturor un apel la responsabilitate”

Edilul a făcut apel la concetățeni, să respecte regulile de protecție împotriva COVID19.

„Vreau să apelez la înțelegerea dumneavoastră în legătură cu această situație. Ne vom continua activitatea și în aceste condiții neplăcute și, cu toate că vor exista întârzieri, vom răspunde tuturor cererilor și solicitărilor cetățenilor noștri.

Le doresc multă sănătate tuturor celor bolnavi și vreau să lansez tuturor un apel la responsabilitate: respectați măsurile impuse de autorități, evitați întâlnirile, folosiți masca și spălați-vă des pe mâini”, a mai spus acesta.

coral