Primăria Cluj-Napoca anunță câştigarea unui proiect european (aproximativ 25,5 mil. euro) pentru modernizarea şi extinderea infrastructurii pietonale şi ciclistice pe malurile râului, zona 1 – Lunca Someşului Mic. 

Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea dezvoltării urbane durabile, Prioritatea de investiţii 4E – Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilităţii urbane multimodale durabile şi a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare, Obiectiv specific 4.1 – Reducerea emisiilor de carbon în municipiile reşedinţă de judeţ prin investiţii bazate pe planurile de mobilitate urbană durabilă. Perioada de implementare a proiectului este de 71 luni, până în data de 30 aprilie 2023, scrie zf.ro

Primarul Emil Boc, într-o intervenție telefonică la o emisiune radio, a explicat că “proiectul este amplu, extrem de consistent, generos. Primul loc unde se va intervini vizibil va fi zona de la Garibaldi, de la platoul de la Sala Sporturilor «Horia Demian», o modernizare de excepție. Suntem încă în proceduri, este un concurs internațional de soluții. Va schimba radical imaginea Clujului”

Proiectul este realizat de către un grup de arhitecţi spanioli, care au câştigat, în urmă cu trei ani, un concurs internaţional de soluţii iniţiat de Primărie.

coral