Festivalul Forest Gathering, un eveniment creat de tinerii dejeni ajunge la a treia ediție, la data de 8 iunie, 2019. Un festival care a pornit de la o simplă plimbare a unui grup de tineri prin Pădurea Bungăr, zonă bine cunoscută dejenilor, s-a transformat într-o oportunitate de a atrage atenția asupra problemelor de mediu și asupra importanței activităților civice de ecologizare.

Ideea acestora a pornit de la priveliștea dezolantă pe care au descoperit-o acum trei ani când au luat la pas cea mai cunoscută zonă verde a Dejului. A fost momentul decisiv în care tinerii au declarat război mizeriei.

Prima inițiativă a fost cea de a crea un eveniment în care tinerii dejeni și nu numai să se strângă la un loc sub o atmosferă aproape cercetășească, un foc de tabară, swing-uri și balansoare, o idee la care, spun reprezentanții festivalului, „am tot pus cărămidă cu cărămidă”. Ideea li s-a implementat astfel în anul 2017 când evenimentul a primit și aprobare din partea autorităților.

Anul 2018 a venit cu noi provocări pentru tinerii de la Forest Gathering. „Anul trecut, spre rușinea noastră, nu prea am dus la final mișcarea pentru că ne-a stat ploaia în cale”, spun aceștia. Însă marea surpriză vine acum, în 8 iunie, 2019. Forest Gathering prinde aripi și au fost promise ateliere în aer liber, loc special de relaxare, conferințe pe teme ecologice și o scenă pentru muzică.

Anul acesta, venim cu ateliere, cu un loc de relaxare decorat super super artsy și fain. O să avem o scenă de muzică, o conferință ținută de Mădă Hruban, despre reciclare” au adăugat reprezentanții festivalului.

Aceștia au insistat clar că anul acesta scopul lor este de a curăța Pădurea Bungăr și de a-i face pe oameni să conștientizeze importanța unui mediu natural sănătos pentru dezvoltarea socială și nu numai a unei comunități.

Nu în ultimul rând tinerii din spatele Forest Gathering au planuri mari și pentru la anul. Și-au propus 3 conferințe pe teme ecologice, dar și o sponsorizare cu ajutorul căreia să comande și să amplaseze în Pădurea Bungăr coșuri de gunoi și spații special amenajate pentru deșeuri. Totodată scopul lor este de a forma un cerc de oameni necesar pentru a proteja natura locală și să pună bazele unei mișcări civice angrenată în viața comunității dejene.

Pentru mai multe detalii despre Forest Gathering puteți accesa ACEST LINK.

coral