Campionii Universității Babeș-Bolyai se implică în formarea tinerelor generații și îi învață pe copiii din școlile clujene ce înseamnă spiritul de campion, cum se atinge performanța, dar mai ales importanța mișcării sportive.

Prima dintre cei care vor ajunge în școli în cadrul campaniei „Formăm campioni” inițiată de Direcția Comunicare și PR a Universității Babeș-Bolyai este Raluca Haidu, medaliată cu aur la Campionatele Europene de Gimnastică din 2012.

Raluca a fost prezentă marţi, 21 mai 2019, la Școala Gimnazială Ion Creangă, cărora le-a spus povestea medaliilor de la gimnastică, le-a arătat câteva dintre exercițiile care i-au adus aurul european și pe care i-a îndemnat să facă sport.

UBB este o universitate dinamică, o universitate implicată în viața comunității din care face parte. Această campanie este unul dintre modurile prin care încercăm să creștem sănătos generațiile care sunt acum în primii ani de școală.

E o campanie pe care am început-o în Școala Gimnazială Ion Creangă, dar pe care vrem să o ducem în cât mai multe școli. Copiii au nevoie de modele reale, nu doar de cele pe care le văd la televizor. Noi avem campionii care le pot fi modele și încercăm să îi aducem mai aproape de ei”, afirmă purtătorul de cuvânt al UBB, Laura Irimieș.

La rândul său Alexandru Jac, profesor de sport la Școala Gimnazială Ion Creangă consideră că ,,întâlnirea cu modele reale este extrem de importantă pentru copii. Trăim într-o societate plină de alte tentații și este datoria noastră să îi indreptăm pe copii înspre sport. Este mai greu decât să-i lăsăm în fața televizorului, dar e un efort care merită 100%”.

Raluca Haidu s-a născut în 20 noiembrie 1994, la Petroşani, iar viaţa ei s-a învârtit mereu în jurul sportului. La 5 ani a intrat pentru prima oară în sala de gimnastică de la Deva, iar câţiva ani mai târziu, în 2012, era medaliată cu aur la Campionatele Europene de la Bruxelles, alături de Sandra Izbasa, Catalina Ponor, Larisa Iordache şi Diana Bulimar.

Era deja dublă medaliată cu bronz la Campionatele Europene de Gimnastică din 2010 (bârnă și echipe) și medaliată cu bronz la etapa de Cupă Mondială de la Glasgow, din 2011 (individual compus). Raluca făcuse parte şi din echipa care a reprezentat România la Campionatele Mondiale de la Rotterdam, din 2010, ea clasându-se pe locul 4 cu echipa și pe 9 la individual.

A ajuns la Universitatea Babeş-Bolyai în anul 2012, an în care cucerea aurul cu echipa la Campionatele Europene de Gimnastică de la Bruxelles. Între timp a terminat primii trei ani de facultate, însă a rămas să studieze la Facultatea de Educație Fizică și Sport.

coral