Formația clujeană MCJ Cartel a lansat o nouă melodie despre Cluj-Napoca. Tinerii sunt tot mai prezenți în lumea muzicală și cântă despre locul pe care îl numesc acasă, Cluj-Napoca, așa cum și alți artiștii au cântat despre București, în piesele lor. În urmă cu câteva zile au lansat melodia care poartă chiar numele Orașului de Cinci stele, după ce au cucerit publicul cu „Imnul Mănășturului” și „Cu Mănăștur pe Inimă”, dar și cu o parodie despre PSD

 

„Acum vreo 2-3 ani, am cunoscut-o pe Tea Vișan. Am auzit întâmplător cum povestea cu niște băieți. Le spunea ce nașpa a fost la karaoke și că ea a fost singura care a salvat seara. Se cam lăuda, dar mi-a plăcut asta la ea. Avea personalitate (și are!). Nu prea sunt genul care se bagă în discuții, mai ales că nu o cunoșteam. Dar aveam nevoie mare de solistă la acea vreme și nu găseam. Spre surprinderea mea, a fost foarte receptivă și mi-a dat facebook-ul ei. Apoi, după ce mi-am terminat proiectele pe care le aveam în derulare, am contactat-o pentru melodia „Cluj-Napoca”. Eu voiam a fi o piesă mai serioasă, mai melancolică, dar Tea a zis că e cringe. Era spre sfârșitul refrenului ceva de genul „eu voi bântui orașul, chiar și când voi fi un îngeraș”, dar a venit ea și a zis în glumă: „cred că mai bine sună, ioi, ce fain, f*te-m-aș. La început am râs. Apoi încet, încet, după ce am râs bine, am zis că putem să o lăsăm așa. Bineînțeles că a trebuit să schimbăm și versurile mele. Era o discrepanță prea mare între refren și ce ziceam eu.  Apoi am optat din nou pentru guitară. Și Tibi (Alias Music) , a zis : -De ce nu apelezi la Kovi (Lazslo Kovacs) de la Desperado. Am fost reticent la început. Nu ne mai vazusem de vreo 20 ani. Am încercat. L-am contactat și a fost foarte prompt. Și ați văzut ce a ieșit. Le mulțumesc pe aceasta cale amândurora pentru că au acceptat să colaborăm. Mulțumim de asemenea Tibor Bazso (Alias music) pentru muzică și video. O să facem și o versiune cenzurată cât de curand, pentru cei ce vor să o asculte la evenimente. Și ca o glumă de încheiere, probabil , dupa Mănăștur și Cluj-Napoca, o să urmeze piesa Transilvania , Ardeal, Romania…etc pâna la Calea Lactee. Vă salut și vă urez audiție plăcută”, a declarat pentru BZC Shubba, unul dintre membrii formației MCJ Cartel. 

 

Formația clujeană MCJ Cartel, formată din Shubba și Mops a fost înființată în urmă cu mai bine de douăzeci de ani, iar în 1998 au scos primul lor album, însă nu a fost promovat de către nimeni.

Apoi, un an mai târziu, au reușit să lanseze patru piese la o calitate mai bună, au început să fie invitați la emisiuni, li s-a propus să lucreze la un film.

După douăzeci de ani, membrii formației au decis să revină, în anul Centenarului, așa că au lansat piesa „Mănăștur 2018”. Versurile au fost scrise de Shubba și a fost nevoie de patru zile ca să poată fi realizat videoclipul.

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. O formație de clujeni a lansat o melodie, din inimă, pentru cartierul Mănăștur

 

CITEȘTE ȘI:

Cine este Tea Vișan, nepoata marelui actor Dorel Vișan? Cântă, dansează și este video blogger

coral