Adrian Gurzău, fostul deputat clujean, s-a ales cu o plângere penală venită din partea fostei sale soții, Amalia. Inițial, procurorii au respins plângerea, dar Amalia Gurzău a contestat soluțiile. Dosarul a ajuns la Judecătoria Cluj Napoca. Instanța judecă plângerea împotriva soluţiei de neurmărire/netrimitere în judecată.

În 2017, Tribunalul Bucureşti a admis acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de fostul deputat clujean Adrian Gurzău cu DNA. El a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare cu suspendare pentru trafic de influenţă în dosarul Carpatica.

„În perioada 8 aprilie 2015 – 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, a anunţat DNA într-un comunicat de presă la momentul începerii urmăririi penale, arată Gazeta de Cluj.

Potrivit sursei citate, contractul a fost încheiat la data de 2 noiembrie 2015, iar obiectul acestuia îl constituia „furnizarea, de către firma controlată de deputat, a unor servicii specializate de ”relaţii clienţi, info-line, contact center vânzare şi marketing”, pe o durată minimă de 5 ani”, valoarea totală fiind de 270.000 de euro.

 

coral