După asaltul anti-românesc de la TVR Cluj, un nou scandal de proporții debutează la Transylvanian Review.

Ioan Bolovan, fost prorector al Universităţii „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, a direcționat ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, un protest redactat împreună cu Dl Acad. Prof. Ioan-Aurel Pop, precum și cererea expresă de a radia revista Transylvanian Review de pe lista publicațiilor evaluate de către Consiliul Național al Cercetării Științifice (CNSC), informează Gazeta de Cluj.

În urma abuzurilor și atacurilor la adresa revistei Transylvanian Review, Ioan Bolovan a subliniat că va înainta cauza în instanță, pregătindu-se un dosar pentru calomniere.

Abuzuri și ilegalități

Atacuri din partea directorului Muzeului de Artă Cluj-Napoca, Lucian Nastasă Kovacs, au avut loc la adresa revistei Transylvanian Review, subliniază Ioan Bolovan.

„Conform contestatiei/memoriului transmis la sfârșitul anului trecut Comisiei de Stiinte Umaniste, am sesizat in extenso ilegalitățile comise și abuzurile în legătură cu revista noastră.

Considerăm că ea nu are ce să caute pe o listă profund viciată de subiectivismul unor detractori constanți ai nostri, care nu de puține ori au lansat în spațiul public ofense și jigniri la adresa noastră.

N. r. Mai jos sunt doar câteva mostre ale acestor atacuri suburbane la adresa noastră lansate de dl Lucian Nastasa Kovacs, altele mai numeroase sunt în dosarul pe care îl pregătim să îl înaintăm instanței pentru calomniere”, a subliniat fostul prorector UBB, Ioan Bolovan.

coral