Tinerii din Cluj-Napoca vor avea un centru, în zona zero a orașului, pe care îl vor putea folosi gratuit pentru organizarea de activități cultural-educative. Investiția de 1 milion de lei se află pe lista proiectelor câștigătoare în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017.

Proiectul „Centru pentru Tineret”, propus de Federația Tinerilor din Cluj, a primit 1.876 de voturi în cadrul procesului de Bugetare participativă 2017, scopul fiind crearea unui spațiu destinat organizațiilor de tineret și tinerilor din Cluj-Napoca în vederea realizării de activități și evenimente cultural-educative.

Centrul, situat pe strada Iuliu Maniu, la parterul clădirii cu numărul 1, va avea o suprafață de 170.43 mp. Investiția se ridică la suma de 1 milion de lei, durata de execuție a lucrărilor fiind de 5 luni, iar cea de implementare a proiectului de 8 luni. Termenul de realizare este martie 2020. Banii provin din bugetul de investiții al Serviciului public pentru administrarea obiectivelor culturale, subordonat Consiliului Local. 

Prin urmare, proiectul de hotărâre privind "aprobarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții „Schimbare parțială de destinație, din spațiu comercial (prăvălie) în Centru Cultural (Centru pentru Tineret), modificări interioare și dotări specifice, în vederea implementării proiectului „Centru pentru Tineret”, votat în cadrul procesului de bugetare participativă 2017" va fi supus votului consilierilor locali în ședința din 4 iulie 2019. 

Proiectantul K&K studio de proiectare a publicat și câteva imagini cu viitorul „Centru pentru Tineret” din Cluj-Napoca. Acesta ar urma să găzduiască circa 200 de evenimente în primul de funcționare. Ulterior, se dorește elaborarea unui calendar anual de activități începând cu anul 2020, dar și pregătirea și implementarea următoarei strategii pentru tineret, ulterioară anului 2020. 

Amintim că, proiectul a fost prezentat la Cluj Never Sleeps 2019, în cadrul Dezbaterii CIIC – Orașul și tinerii, care a avut loc, în miez de noapte, în Piața Unirii, și care s-a încheiat cu constituirea Consiliului Consultativ de Tineret. 

coral