Din dorința de a promova județul Cluj, dar și activitățile derulate de instituțiile din subordine, Consiliul Județean Cluj a luat parte, și în acest an, la Festivalul Untold cu un stand propriu.

Astfel, cei prezenți au avut ocazia de a lua parte la spectacole ale Teatrului de Păpuși ,,Puck”, în limba română și limba maghiară, ateliere de creație pentru copii și nu numai – pictură, modelarea lutului, roata olarului, meșteșugul cusutului, origami, împletit brățări, confecționare păpuși din materiale reciclabile, escaladă, zonă de relaxare cu Wi-Fi gratuit, stand pentru încărcat telefoane, proiecții video, bibliotecă, tururi gratuite, ghidate, în centrul istoric al municipiului Cluj-Napoca oferite turiștilor, cu traducere în limba engleză, precum și multe alte surprize. Accesul la toate activitățile standului au fost gratuite pentru cei care au participat la festival.

Standul Consiliului Județean Cluj a fost vizitat de aproximativ 9.000 de persoane, pe parcursul celor patru zile ale festivalului. Instituțiile care au susținut organizarea spațiului de promovare al Consiliului Județean au fost: Asociaţia Produs de Cluj, Serviciul Public Județean Salvamont – Salvaspeo, Școala Populară de Arte „Tudor Jarda”, Biblioteca Județeană „Octavian Goga”, Muzeul Etnografic al Transilvaniei, Teatrul de Păpuși „Puck” și Serviciul Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj.

Organizatorii Untold au raportat cifre record de participanți care au pășit pe tărâmul magic și în acest an: 90.000 de participanți în prima zi, joi, 1 august 2019, 95.000, vineri, 2 august, 90.000 de participanți, sâmbătă, 3 august, respectiv cca. 97.000, în ultima noapte de spectacol.

Timp de patru zile, peste 200 de artiști care au evoluat pe cele zece scene ale festivalului au scris istorie alături de sutele de mii de participanți prezenți atât pe Cluj Arena, cât și în celelalte locații special amenajate pentru public. Stadionul emblemă al Clujului a găzduit, și în acest an, una dintre cele mai spectaculoase scene instalate la un festival în Europa, având o lățime de 90 de metri și o înălțime de 30 de metri. De asemenea, pe aceasta au fost amplasate ecrane LED pe o suprafață de 1.500 de m², 1.000 de spoturi luminoase și efecte speciale, fiind una dintre cele mai impresionante producții din Europa și chiar din lume. Astfel, Untold a devenit primul festival de muzică din lume care a transmis live show-urile susținute de artiștii prezenți într-o producție multicameră 4K Ultra Hd HDR (high dinamic range), cu o tehnică de filmare de 50 de cadre pe secundă.

coral