O fraudă de proporţii a fost descoperită la Academia Română chiar de unii dintre angajaţii instituţiei, aceştia acuzând că de aproape 9 ani bani din indemnizaţiile academicienilor sunt încasaţi ilegali în numele unor persoane decedate, scrie libertatea.ro ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Cum s-au modificat salariile angajaţilor şi la ce beneficii au renunţa… 

Bugetarilor le-au crescut salariile în plină pandemie. Topul salariilo… „N-am ştiut cum arată pixurile-spion”, recunoaşte şefa învăţământului … Angajaţii Academiei Române aduc acuze grave cu privire la gestionarea fondurilor şi aducerea unor directori fără concurs.   

”De câteva zile s-a descoperit că a fost delapidată suma de 2,8 milioane de lei din indemnizaţiile academicienilor pe ultimii 9 ani, din 2011 încoace. În instituţie este un număr exact şi fix de academicieni, când unul moare este scos de pe lista şi apare altul. Ei bine, unii nu au fost scoşi din sistem, iar indemnizaţiile au fost încasate în continuare”, explică, pentru Libertatea, un om din instituţie.    

Prin lege, în cadrul Academiei Române sunt 181 de membri titulari – care încasează lunar 3.000 de lei şi 135 de membri corespondenţi, care ridică lunar 2.500 de lei.    

Pe lângă acestea, mai există şi indemnizaţii de merit, astfel că în total un academician poate ridica lunar şi 9.000 de lei din diverse indemnizaţii cumulate. În prezent, Academia Română are 79 membri titulari, 82 membri corespondenţi, 37 membri de onoare din ţară şi 91 membri de onoare din străinătate.   

Citeşte întreaga ştire pe libertatea.ro.  

coral