Curtea Bisericii Sfântul Ioan Iacob Hozevitul din Florești a fost marcată de preotul paroh într-un mod inedit pentru a respecta măsurile de distanțare impuse de autorități pentru cei care participă la slujbele religioase.

Astfel, preotul Ovidiu Ciprian Marțiș a desenat flori colorate, la distanțe de 1,5 meri, pe toată suprafața curții bisericii.

”Potrivit îndrumărilor autorităților bisericești vom respecta prevederile legale ale stării de alertă. Vom sluji afară în altarul de vară, iar dumneavoastră credincioșii noștri, veți purta mască și veți păstra distanța de 1, 50 m unul față de celălalt. În acest semn la intrarea în curtea Bisericii veți fi poftiți la o floricică la alegere. De asemenea la intrare în curtea Bisericii o să aveți la dispoziție substanțe de dezinfectare pe care trebuie să le folosiți și când veniți și când plecați.Veți putea intra și în Biserică pe partea stângă maxim zece persoane pentru Închinare, pomelnice, rugăciune și veți ieși pe partea dreaptă”, a transmis preotul credincioșilor într-o postare pe contul de facebook al parohiei.

Astăzi este prima zi, după restricțiile impuse în cele 2 luni de stare de urgență, în care credincioșii au putut participa din nou la biserică în aer liber la slujbele religioase.

coral