Furtuna de duminică seara a distrus câteva apartamente în Dej, pe strada Orizont, locuințele fiind situate la mansardă. 

Vântul puternic a imprastiat boltarii din capătul acoperișului ca pe niște piese de Lego, iar ulterior plăcile de ondulin au început sa zboare una câte una. Zidul s-a prabusit spre podul blocului, iar cum tavanul apartamentelor a fost făcută doar din plăci de rigips, boltarii au ajuns în apartamentele oamenilor. În locuințele in care nu au ajuns boltarii, apa a distrus tot. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Locuințele cumpărate în 2008 au fost făcute în grabă și pe economie, de firma omului de afaceri Ignat Dumitru.

Când au fost cumpărate, apartamentele nu aveau făcută recepția finală, deci nu aveau nici CF, însă omul de afaceri le-a promis cumpărătorilor că lucrurile se vor rezolva. Aici este marea greșeală a clienților, una care a fost repetată și de alții, scrie dejeanul.ro. 

Tavanul e din rigips, cu un strat subțire de vata minerala pus în unele locuri. Deasupra mai sunt plăcile de ondulin și apoi cerul liber. La capete, podul a fost închis cu un zid din BCA extrem de subțire, iar adezivul care ar fi trebuit sa lipeasca acei boltari aproape ca lipsește. Duminică seara, vântul a intrat prin crăpături și a luat acoperișul pe sus.

Nici acum oamenii nu au actele în regulă și au deschis procese în instanță împotriva firmei Robex și a omului de afaceri care le-a vandut apartamentele. 

coral