U-Banca Transilvania a obținut o victorie mare miercuri seara, în BTarena. Studenții au răpus-o dramatic pe Tsmoki Minsk cu scorul de 76-74 și mai au un singur joc în grupa J din FIBA Europe Cup, săptămâna viitoare, cu Ironi Ness Ziona.

Vladimir Vereemenko a deschis repriza secundă cu două coșuri înscrise la rând, 35-45. Darko a continuat să ne țină în joc, iar după o intercepție a lui Zganec a finalizat în forță, 43-48. Baschetbaliștii lui Tsmoki au plimbat mingea într-o manieră remarcabilă și au găsit întotdeauna resurse să puncteze. Planinic a rămas la fel de periculos în spațiul de trei secunde, pe când Donatas Tarolis a contribuit în ambele faze. După ce a izbutit un capac de zile mari, Tarolis a scos un fault, ducând scorul la 55-58. În debutul actului decisiv, Patrick Richard nu a greșit de la linia de pedeapsă, 56-58. Ne-am apărat perfect și pe contra-atac Tarolis a egalat la 58, cu un slam-dunk. Sala a explodat la fel ca un vulcan și în aceste condiții nu puteam să nu preluăm conducerea. Tarolis, cu un nou slam-dunk, ne-a dus la 64-58, spre bucuria fanilor.

Tsmoki nu a renunțat la luptă și a revenit grație coșurilor lui Mirkovic sau Lowery. Spre norocul nostru, pivoții lor au fost eliminați din cauza greșelilor personale. Meciul s-a strâns, în special în ultimele două minute, când Nandor Kuti a scuturat plasa din spatele arcului de cerc, 74-72. Trupa din Belarus a egalat la 74, prin două aruncări libere. Dramatismul a atins cote maxime în BTarena, dar am încheiat meciul într-o manieră cât se poate de spectaculoasă. Jucătorii s-au apărat ideal la atacul lui Tsmoki, apoi, pe pătrundere, Patrick Richard a pus capăt încleștării, cu o secundă rămasă din joc.

Mihai Silvășan, antrenor principal U-Banca Transilvania:

"A fost un meci foarte greu pentru noi. Am început timid, nu am avut curajul necesar. Am jucat puțin cu frâna de mâna trasă. Drept urmare, ei ne-au condus în primele trei sferturi. Felicit băieții pentru victorie, am întâlnit o formație din Liga VTB. A fost un meci între două echipe bune care și-au dorit mult victoria. Mă bucur că am obținut noi victoria. A fost o copie a meciului din Belarus, când am revenit noi și nu am putut să câștigăm la ultima aruncare. Este o grupă foarte echilibrată, toate cele patru echipe pot merge mai departe. Pentru noi calculele sunt simple, trebuie să învingem săptămâna viitoare și vom fi calificați 100%. Până atunci ne așteaptă un joc dificil sâmbătă, cu Sibiul. Nu am înregistrat procentajele pe care le vrem la aruncările de trei puncte. Trebuie să stăm mai mult în sală, să aruncăm. Nu suntem mulțumiți, dar este important că am găsit soluții. Apărarea trebuie să fie la 100% din intensitate, asta ne va salva în momentele crâncene ale meciurilor. A fost o atmosferă foarte frumoasă, le mulțumim suporterilor și îi așteptăm în număr cât mai mare alături de noi."

Kuti Nandor, jucător U-Banca Transilvania:

”Am început cu frică acest meci. Mă bucur foarte mult că am prins curaj în sfertul patru. Ne-am apărat mai bine, am transformat multe faze în cotra-atacuri. Vreau să le mulțumesc suporterilor, ne-au dat energie în momentele grele.”

coral