Echipa de baschet masculin a Universității Cluj, U-Banca Transilvania Cluj, a câştigat fără probleme partida disputată în cursul zilei de vineri, în fața celor de la  SCMU Craiova, 77-62 (20-14, 14-12, 19-19, 24-17) din etapa a doua a Top 6. Clujenii au controlat în totalitate partida jucată în Sala Sporturilor “Horia Demian”, chiar dacă au avut şi momente de relaxare în special în sfertul al treilea.

După ce au avut şi 17 puncte avans, clujenii conduceau doar cu opt înaintea ultimelor 10 minute, dar au ştiut să se ferească de emoţii în sfertul patru. Un parţial de 8-0 a lui U-BT i-a liniştit definitiv pe olteni, clujenii făcând diferenţa la recuperări şi la aruncările de trei puncte în meciul de vineri seara.

După acest succes, U-BT Cluj a urcat pe primul loc în clasament, până la duelul Sibiului cu BCMU Piteşti. Pivotul Jason Washburn, care a închis meciul cu o aruncare de trei puncte, a fost cel mai bun marcator al jocului, americanul înscriind 19 puncte.

Pentru U-BT Cluj urmează acum meciul din deplasare cu SCM Timişoara, echipă care i-a învins pe sibieni săptămâna trecută.

coral