Cu toate ca Gheorghe Dinca a recunoscut, in fata anchetatorilor, ca le-a ucis pe adolescentele Luiza Melencu si Alaxandra Macesanu, exista si o ipoteza conform careia barbatul nu ar fi spus, de fapt, adevarul. Motivul ar fi acela ca fetele ar fi fost ”livrate” unei retele de traficanti de carne vie, iar Gheorghe Dinca incearca sa trimita politistii pe o pista falsa.

Aceasta ipoteza este agreata si de expertul criminalist Dan Antonescu – fostul sef al Serviciului Omoruri de la Politia Capitalei. Acesta, intr-un interviu acordat lui Mihai Gadea, si-a prezentat argumentele care sustin respectiva ipoteza.

“Il suspicionez ca fiind unealta unor oameni care se ocupa cu traficul de persoane. De ce spun asta: el indeplineste niste conditii foarte greu de gasit la alte persoane. Omul acesta are probleme psihice – are 8 sau 10 internari, e adevarat, nu peste niste afectiuni extraordinar de grave. Ma intreb eu medicul care l-a internat si l-a tratat a anuntat cumva Politia ca are sub tratament un bolnav cu probleme psihice si ca acel bolnav are permis de conducere? Nu! Era absolut obligat sa o faca”, a spus Dan Antonescu.

”Fixatii de ordin psihiatric”

Dan Antonescu considera ca Gheorghe Dinca nu a actionat de unul singur si ca a avut/are pe cineva in spate.

”Cine are la indemana un astfel de om, cu un intelect nu foarte dezvoltat, cu niste fixatii de ordin psihiatric, care poseda permis de conducere. Atunci cand faci taximetrie intr-o zona ca asta foarte mica nu se poate sa nu ai sprijinul cumva, umbrela cuiva tinuta deasupra. Cineva l-a acoperit”, a spus Dan Antonescu intr-un interviu acordat lui Mihai Gadea.

coral