Paul Mieila, cel mai bun prieten al lui Gheorghe Dinca, povesteste ca in ziua in care Alexandra a fost rapita, in zona casei unde locuieste acesta era o inmormantare. Atunci ar fi adus-o pe fetita de 15 ani acasa. „A bagat urgent masina in curte, era foarte grabit, nu agitat”.

Paul Mieila este de aceeasi varsta cu Gheorghe Dinca, respectiv 66 de ani. Cei doi au fost colegi de scoala, au copilarit impreuna, au lucrat impreuna, iar dupa ce s-au casatorit au fost vecini de bloc, iar apoi de cartier.

„Il cunosc, sau de fapt credeam ca-l cunosc foarte bine. Avem multe amintiri impreuna, mai ales din tinerete. Eram nedespartiti. El a fost cel care, pe vremuri, m-a si ajutat sa ma si angajez. Era un om bun si saritor. Nu imi amintesc sa fie obsedat de femei. El s-a casatorit din dragoste. Isi iubea mult sotia. Cand s-a apucat sa faca acea constructie din fata, casa groazei cum i se spune acum, a vrut s-o faca exact cum sunt casele in Valcea, cu design mai ciudat. Zicea ca o face asa pentru sotia lui. De aia arata asa, dar sa stiti ca e din caramida”, a declarat Paul Mieila pentru adevarul.ro

Omul mai spune ca dupa ce s-au mutat la casa, relatia dintre ei s-a racit.

„El a fost plecat mult timp in Italia. De cand s-a intors, a venit parca alt om. Eu, intre timp, m-am imbolnavit, ies foarte greu din casa, abia ma misc. Desi ne despart cateva case, nu venea sa ma viziteze”, spune prietenul lui Gheorghe Dinca.
Ziua rapirii – ora 10,30  

„Miercuri, pe 24 iulie, eu si sotia mea am mers la inmormantarea fratelui. Chiar daca ma deplasez greu, trebuia obligatoriu sa merg. Si retin foarte bine ora cand am ajuns in fata casei lui Dinca pentru ca sotia s-a uitat la ceas. Dorea sa vada cat am mers pe jos. De la casa mea pana la el nu e mult, dar eu am parcurs drumul intr-o ora. Mergeam, ma opream. Foarte foarte greu. De aceea, stiu foarte sigur ca la ora 10.30 am ajuns in dreptul casei lui Dinca”, spune fostul prieten.

„Era grabit. A zis ca n-are timp”

„La ora 10,30, exact cand noi am ajuns in fata casei lui Dinca, l-am vazut si pe el. A parcat masina peste drum, a coborat, a traversat, a deschis portile in graba si a intrat. A bagat urgent masina in curte, era grabit, nu agitat. A trecut pe langa mine si nici nu m-a salutat. La 10.30 a bagat-o pe Alexandra in casa. Acum stiu sigur. Nimeni de la politie n-a venit sa ma intrebe ceva. Ma duceam eu sa le zic, dar v-am zis, ma deplasez foarte, foarte greu”, a mai declarat Paul Mieila.

coral